Položen kamen temeljac za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici

Položen kamen temeljac za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici

U Zenici je danas upriličena svečanost povodom polaganjakamena temeljca za izgradnju zatvorenog olimpijskogbazena sa pratećim sadržajima, a radi se o projektu vrijednom više od 20 miliona konvertibilnih maraka čiju su izgradnju građani Zenice čekali godinama.

Obraćajući se prisutnim zvanicama, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je, između ostalog, kazao kako Zenica nikada nije imala olimpijski bazen.

Radovi su počeli i užurbano se izvode. Objekat zatvorenog olimpijskog bazena je najmoderniji olimpijski bazen, projektovan u skladu sa svim evropskim standardima, a namijenjen je za trening takmičara plivača i vaterpolista, trening sportista koji se bave drugim sportovima, za obuku neplivača i mlađih uzrasta u plivanju, za osobe sa invaliditetom, te građanima Zenice i šireg područja za rekreaciju“.

Gradonačelnik Kasumović se zahvalio Vladi Zeničko-dobojskog kantona koja je u avgustu ove godine uplatila milion konvertibilnih maraka na ime učešća u finansiranju izgradnje I faze objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima.

U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona obratio se Mirza Mušija, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta koji je ovom prilikom poručio kako je Vlada ZDK posvećena ravnomjernom razvoju i raspodjeli sredstava na cijelom području Kantona te da projekat izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena Zenica zasigurno podiže ljestvicu kvalitete života za građane Zenice. 

Ministar Mušija je dodao da će Vlada ZDK tražiti način i sredstva da pomogne da se ovaj projekat što prije realizira.

Podsjetimo, objekat zatvorenog olimpijskog bazena, ima oko 7.000m 2 korisne površine, u čijem sklopu su bazen dimenzija 50x25m i manji bazen za rasplivavanje dimenzija 25×12,5m, prateći sadržaji vezani za funkciju bazena, sadržaji vezani za organizaciju plivačkih takmičenja najvišeg nivoa, te dodatni ugostiteljski sadržaji, fitness i wellness centar koji će omogućiti da kompleks bude u funkciji tokom cijelog dana, svaki dan u godini.

Pored zatvorenog olimpijskog bazena i malog bazena za rasplivavanje, standardi takmičarskog sporta iziskuju i izgradnju adekvatnog broja parking mjesta uz bazen, za osobna vozila i autobuse, što je također predviđeno projektnim rješenjem uz rješavanje saobraćaja u neposrednoj blizini.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica