Portal 072info

Pomoć djevojčici iz Željeznog Polja: “Njoj su 4 godine i još ne hoda” (VIDEO)

Poštovanje, ja, Elvedina (14), i Džejna (9) vas molimo da dođete i nama ispunite jedinu želju, mene i moje porodice.

Tako je glasila prva rečenica u pismo koje je stiglo u redakciju emisije ISPUNI MI ŽELJU. U pismu dalje piše:Naša želja je da Nejla hoda, al’ nema gdje vježbati. Ima sva pomagala, a nema sobu. Od kako se Nejla rodila, mi svi živimo za dan da stane na svoje nogice. Njoj su 4 godine i još ne hoda, ima niz dijagnoza, a to su mijelomeningokela ili spina bifida. Operisala se čim se rodila, isto i hidrocefalus, 2 puta operisan. Sad treba operisati chieri ll i oba kuka. Mi smo 2014. godine izgubili kuću u klizištu u Željeznom Polju. Zahvaljujući humanim ljudima dobili smo kuću, namještenu. Nešto smo mi još kupili jer je mama imala udes i od odštete kupila namještaja što nam je falilo. Sredili smo fino, ali nam fali da Nejla trči i razbacuje stvari po kući, to nam fali. Zahvaljujući ljudima širom svijeta Nejli su kupljena pomagala i dosad je dato cca 15.000 KM, ali nema gdje vježbati.

Četverogodišnja Nejla Čizmić iz Željeznog Polja rođena je sa iščašenjem lijevog kuka i već dva puta je operisala mijelomengocelu i hidrocefalu. Kako bi stala na svoje noge uz pomoć hodalice, neophodna je još jedna operacija. Nejla ponovo treba na operaciju,a potrebna je i nabavka pomagala, te joj je potrebna finansijska pomoć, koju njena porodica nije u mogućnosti obezbijediti.

Riječ je o porodici iz Željeznog polja koja je u klizištu izgubila svoj dom. Nejlini roditelji mole sve ljude dobrog srca koji su u mogućnost da pomognu njihovoj djevojčici da stane na noge.

Ako želite pomoći ovoj djevojčici javite se OVDJE

Hayat.ba / zeljeznopolje.com

Podijelite članak
  • 6
    Shares