Ponovo problemi u radu Facebooka i Instagrama

4B023A3C FD05 4EEE BDAB 7B47E54B269E
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon svega četiri dana otkako je zabilježen najveći pad društvenih mreža Facebook i Instagram, večeras su brojni korisnici Instagram prijavili problem s ovom mrežom.

Naime, na stranici Downdetector trenutno je 17.000 korisnika, među kojima i oni iz BiH, prijavilo poteškoće s ovom mrežom i ova brojka raste iz minute u minutu.

FA9C260C 54B1 4564 8D39 0853F09428B0

Osim Instagrama, manji problemi u radu su uočljivi i na Facebooku i Messengeru. 

Podsjetimo, Facebook, Instagram i WhatsApp su nešto iza 17 sati u ponedjeljak prestali sa radom.

ČITAJ JOŠ:  DNEVNI HOROSKOP 22.1.2015.

Inače, to je bio najgori prekid za tehnološkog giganta od 2008. godine, kada je greška oborila Facebook na jedan dan, što je pogodilo oko 80 miliona korisnika. Platforma trenutno ima 3 milijarde korisnika.

U 2019. godini sličan prekid trajao je oko sat vremena. Facebook je za taj prekid okrivio promjenu konfiguracije servera.

Do sličnog problema je došlo i sada,s obzirom da se radi o pogrešci s konfiguracijom Facebook DNS sistema. Zabrinjavajuć je podatak da Facebook koristi na stotine hiljada servera u različitim državama, tako da bi otklanjanje problema moglo potrajati još nekoliko sati.

ČITAJ JOŠ:  Šarmira sve oko sebe: Dječak s Down sindromom radi kao model

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg izgubio je 6,6 milijardi dolara zbog globalnog pada društvenih mreža i usluga u vlasništvu ove kompanije, te je pao na šesto mjesto na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu.

GODISNJICA
MARKETING