Portal 072info

Popularni bh. youtuber Omčo zarađuje preko 20.000 eura dnevno?

F0EC2F42 4DFD 472D 9C8D A7141234CC14
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Omer Nadarević iz Bihaća, poznatiji kao Omčo, je već duže vrijeme poznat regionalnoj javnosti što potvrđuje i cifra od 2 miliona pretplatnika koliko Omčo ima na svom YouTube kanalu – čime je odnedavno i balkanski broj 1, jer je prestigao Bogdana Ilića poznatijeg kao Baka Prase.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ono što mnogima u regiji i nije poznato jeste činjenica da se Omčo sa svojim timom okrenuo i stranom tržištu, te je tako pokrenuo “FatTV” kanal koji broji cifru od 3.77 miliona pretplatnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Sudeći prema platformi SOCIALBLADE, kao i onom što vidimo na Omčinom “stranom kanalu”, Omčo je u posljednjih 30 dana imao nestvarnih 385 930 104 pregleda – što ga stavlja u najgledanijih 100 kanala na YouTubeu u svijetu, a u kontekstu YouTubera je u prvih 5! Iza Omče se nalazi i PewDiePie koji u posljednjem mjesecu bilježi skoro duplo manje pregleda (oko 210 miliona).

Prema podacima sa SOCIALBLADE-a koji uključuje širok spektar stvari koje mogu djelovati na YouTube zaradu, Omčo na FatTV kanalu mjesečno zarađuje između 96.500 i 1.500.000 američkih dolara. (CPM uračunat u ovu računicu je 0.25 – 4.00, s tim da može biti i manji!)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na ovo je reagovao i Baka Prase koji je u svom livestreamu izračunao da Omčo gotovo sigurno zarađuje između 20 i 30 hiljada eura DNEVNO, što je i tačno ukoliko uzmemo u razmatranje i podatke SocialBlade-a za kanal Omčo i FatTV.

Ispred Omče na listi najgledanijih YouTubera su Mr.Beast, A4, Clone i SSSniperWolfs, dok uz Omču na listi 100 najgledanijih kanala se nalaze i profili: Disneyja, WWE, NBC-a, drugih medijskih kuća, ali i planetarnih zvijezda koji su na ovoj listi iza Omče poput Justina Biebera, Dua Lipe i drugih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 291
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Omčo obara sve rekorde na YouTubeu: Ljudi su zgranuti novim videom koji je jedan od najgledanijih u regionu

Portal 072info

Kako je Krajišnik Omčo na YouTubeu pokorio Balkan: Trash sadržaj kao biznis

Portal 072info

Umro otac bh. jutjubera Omče

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME