Portal 072info

PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: U Zenici za pet mjeseci šest revolverskih obračuna, povrijeđene četiri osobe!

Za samo pet mjeseci u Zenici se dogodilo čak šest revolverskih obračuna u kojima su povrijeđene četiri osobe.

Podsjetimo, 31. januara u jutarnjim satima došlo je do pucnjave u Blatuši kada je B. Đ. upotrijebio vatreno oružje ranivši tada A.K. koji je zadobio prostrelnu ranu u predjelu noge.

U ulici Augusta Šenoe, 5. aprila zabilježena je nova pucnjava u kojoj su B.M. i D.M. iz Zenice pucali iz pištolja. Tada nije bilo povrijeđenih osoba, a B.M. i D.M. optuženi su za izazivanje opće opasnosti.

Kod Osnovne škole “Miroslav Krleža” u Travničkoj ulici 4. maja došlo je do nove pucnjave, kada je nepoznata osoba pucala prema E.P. koji također, nasreću, nije povrijeđen.

Samo dan kasnije, 5. maja, u Staroj čaršiji teško je ranjen S.T. a policija je tragala za jednom osobom romske nacionalnosti.

Zatišje nije dugo trajalo, tako je preksinoć, 23. maja, u Crkvicama ranjen Renato B. koji je zadobio teške povrede u predjelu glave. Zbog težine povreda upućen je u Sarajevo. Policija još traga za osobom koja je pucala u Renata, inicijala A.T. iz Zenice.

Samo noć kasnije, kod Sejmenske džamije zabilježena je nova pucnjava. Teško je ranjen A.M. a policija i dalje traga za H.D. koji se dovodi u vezu s ovom pucnjavom.

Građani Zenice s razlogom su zabrinuti za svoju sigurnost, zbog čega ih je strah hodati ulicama grada.

Podijelite članak