9 2
AUTOR: H.D.
DATUM: lip 21, 2021 @ 9:00
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije kazao je danas da je usvajanje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu namijenjeno da polarizuje i dijeli (narode) i da su se predstavnici zvanične Podgorice koji su je izglasali “stavili u službu sila ovog svijeta koje postoje samo i isključivo na polarizacijama”.

Povjerenje Amfilohija

On je u besjedi koju je održao na vjerski praznik Duhovi ispred crkve Svete Trojice u Sremčici kazao da su predstavnici vlasti u Crnoj Gori “iznevjerili povjerenje mitropolita (crnogorsko-primorskog) Amfilohija”, iako su na “snazi (Amfilohija) došli na mjesto da grade mostove i otupe oštrice”, prenosi Beta.

– Iznevjerili su samim tim, usuđujem se da kažem, i blagodat Božju… Kako neko može nama upravljati? Tako što će nas polarizovati, podijeliti. Jedne proglasiti za bijele, a druge za crne. Davno je latinska poslovica rekla “zavadi pa vladaj” – kazao je patrijarh u besjedi koju je prenio TV Hram.

Država je blagoslov

Patrijarh Porfirije rekao i da svi narodi imaju “posebnosti i specifičnost”, ali da to nije razlog da budu udaljeni jedni od drugih.

– Mi podržavamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje… – poručio je patrijarh.

LIDER