Porodica glumice Ane Heće: Nažalost, ne očekujemo da će preživjeti

Porodica glumice Anne Heche rekla je da se “ne očekuje da će glumica preživjeti” težak sudar u kojem je njezino vozilo prošlog petka progutao plamen.

U izjavi je Hecheina porodica preko predstavnika rekla da je pretrpjela tešku anoksičnu ozljedu mozga i da je sada na aparatima za održavanje života kako bi se utvrdilo može li postati donatorica organa, prenosi The Guardian.

-Želimo zahvaliti svima na njihovim lijepim željama i molitvama za Annein oporavak i zahvaliti predanom osoblju i divnim medicinskim sestrama koje su se brinule za Anne u Grossmanovom centru za opekline u bolnici West Hills. Nažalost, zbog svoje nesreće Anne Heche pretrpjela je tešku anoksičnu ozljedu mozga i ostaje u komi, u kritičnom stanju. Ne očekuje se da će preživjeti, stoji u priopćenju.

-Anne je imala ogromno srce i dirnula je svakoga koga je srela svojom velikodušnošću. Imala je više od svog izvanrednog talenta, smatrala je širenje dobrote i radosti svojim životnim poslom. Bit će zapamćena po svojoj hrabroj iskrenosti i jako će nam nedostajati zbog svoje svjetlosti, dodaje se u izjavi.

Policija je u četvrtak rekla CNN-u da istražuje je li Heche bila pod utjecajem supstanci u vrijeme incidenta nakon vađenja krvi, ali da je potrebno dodatno testiranje kako bi se isključile bilo kakve tvari koje su davane u bolnici, rekla je policajka Annie Hernandez.

Heche se u petak zabila svojim automobilom u kuću u četvrti Mar Vista u Los Angelesu, u blizini vlastite kuće. Sudar je izazvao požar koji je trebalo gasiti sat vremena. Stanarka kuće prošla je bez ozljeda, a susjedi su za Fox News rekli da se auto probio kroz kuću.

-Prozori su bili razbijeni, pa sam otvorio stražnja vrata auta. Heche je odgovorila i rekla da nije dobro, pa je to bilo teško. Znam da je nisu izvukli iz auta dok vatra nije bila gotovo ugašena, kazao je komšija.

Inače, Heche je poznata po ulogama u filmovima kao što su Psiho, Donnie Brasco i Cedar Rapids, a između 1997. i 2000. je bila u ljubavnoj vezi s voditeljicom Ellen DeGeneres.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE