Portal 072info

Porodica još traži dječaka: Ne idemo kući dok ga ne nađemo, nadamo se da je živ!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Porodica i mještani Begovog Hana, danas od 12 sati, neumorno tragaju za šestogodišnjim dječakom Ibrahimom Mešeljevićem koji je, vozeći biciklo, izgubio ravnotežu te je, u pokušaju da spasi bicikl, upao u nabujali potok Mračaj. 

Plač porodice

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Od tada mu se gubi svaki trag, a scene na licu mjesta nisu nikoga ostavile ravnodušnim. Plač i jecaj porodice, ledili su krv u žilama prisutnih.

Niko nije mogao ostati imun ni na momenat kada je iz nabujalog potoka izvučen dječakov bicikl, međutim, od šestogodišnjaa ni traga.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Iako je zvanično potraga nadležnih, Civilne zaštite i Specijalnih timova MUP-a ZDK, zvanično okončana, pred porodicom i mještanima je duga, neizvjesna i besana noć.

Prema riječima dječakovog rođaka Adnana Mešeljevića, niko od njih ne može otići kući, svi traže malenog dječaka i nadaju se najboljem ishodu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

-Rođaci, odnosno, maltene sva muška rodbina i mještani idu niz rijeku Bosnu i tražimo ga. Uglavnom su to stariji, jer je teren opasan, rijeka je jako velika. Ne idemo kući niti spavati dok ga ne nađemo – kaže nam Mešeljević.

On je pozvao sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti i sa vremenom, da im se pridruže u akciji, kako bi se dječak čim prije pronašao.

– Svi se nadamo da je još živ. Molimo dragog Allaha da ga što brže nađemo. Zbog toga molimo ljude da se u što većem broju pridruže akciji, koja će trajati konstatno 24 sata sve dok ga ne pronađemo – apeluje Mešeljević.

Dva naselja

Trenutno je raspoloživo ljudstvo usmjerno ka pretraživanju lokaliteta dva naselja i to Luka i Polje, a svi oni vjeruju u jedno – da će dječaka pronaći živog.

Majka ga nakratko uspjela uhvatiti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Majka dječaka Mevludina odmah je danas skočila za svojim sinom u nabujali potok, zamalo ga je spasila.

– Uspjela ga je uhvatiti za ručicu, ali joj se otgnuo. Zatim je skočio u potok moj brat Jusuf, međutim, nisu ga uspjeli spasiti – govori Mešeljević.

Roditelji hospitalizirani u bolnicu

Roditelji dječaka, usljed pretrpljenog šoka zbog tragedije koja im se desila, hospitalizirani su danas u Kantonalnu bolnicu Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ – D: PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 466
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Kamiondžija iz Žepča prokockao novac od firme, pa lažno prijavio da je pokraden

072info.com

TEŠKA NESTREĆA NA M-17: Naletio na kamion, povrijeđen vozač, prevezen u bolnicu (FOTO)

072info.com

Lančani sudar u tunelu Karaula, policija na licu mjesta

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6