Porodica šokirana presudom: Vajukiću 10 godina zatvora za ubistvo starca i bacanje tijela u bunar

Bogdan Vajukić (23) iz Laktaša osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 10 godina zatvora zbog ubistva Goja Veselića (76), koga je pretukao na smrt i tijelo bacio u bunar.

Izrečena mu je i mjera obaveznog dvogodišnjeg psiho-socijalnog tretmana u ustanovi u kojoj bude izdržavao kaznu.

Prekvalifikovano djelo

Vajukić je oglašen krivim za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, a ne za teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način, kako mu je optužnicom stavljeno na teret.

Predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljenić pojasnio je da teško ubistvo nije dokazano i da je djelo zbog toga prekvalifikovano.

– Postojao je umišljaj za nanošenje povreda. Optuženi jeste pokazao bezobzirnost jer je tijelo bacio u bunar, ali to je okolnost pod kojom je učinjeno djelo, ali nije u uzročno-posljedičnoj vezi – rekao je Dragosavljević.

Takvo obrazloženje je izazvalo šok porodice ubijenog Veslića koji su se u nevjerici u sudnici pitali: ”Da li je ovo moguće?”.

– U šoku sam! Živimo u pravno neuređenoj državi. Ovo je sramotno, bolje da su ga pustili – rekla je na izlasku iz sudnice Dijana Petković, kćerka ubijenog Veselića.

Bacio tijelo u bunar

Zločin se dogodio 24. januara ove godine u selu Koljani. U optužnici se navodi da je Vajukić u periodu od 18:30 do 19:30 sati ušao u kuću Veselića i nakon verbalnog sukoba starca fizički napao.

– Više puta udario ga je pesnicima po glavi i tijelu, te mu prignječio grudni koš usljed čega je došlo do poremećaja disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara, te drugih povreda koje su dovele do smrti oštećenog – navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da se Vajukić narednog dana vratio u kuću Veselića. Sa tijela je skinuo donji veš nakon čega je tijelo bacio u bunar u dvorištu Veselićeve kuće.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE