Porodicama daju 500 KM za treće dijete, a za svako sljedeće 1.000 KM

Screenshot 2 100
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Budžet ima i socijalnu komponentu jer predviđa nastavak finansiranja studenata, udruga branitelja i civilnih udruga te Centra za socijalni rad

Budžet Općine Posušje za 2022. godinu, u vrijednosti od 9.949.100 konvertibilnih maraka, usvojen je u srijedu na sjednici Općinskog vijeća.

Budžet je razvojni te se nastavljaju realizirati projekti širenja vodovodne mreže, cestovne infrastrukture, odvodnje i kanalizacije, uređenja javnih površina, rekonstrukcije i izgradnje školskih i drugih javnih objekata, istaknuto je na sjednici.

Također, budžet ima i socijalnu komponentu jer predviđa nastavak finansiranja studenata, udruga branitelja i civilnih udruga te Centra za socijalni rad. Nastavlja se i praksa potpunog subvencioniranja učeničkog prijevoza i financiranja rada dječjih vrtića.

Što se tiče prihoda, još uvijek su vidljive posljedice covid pandemije, ali i trend stabilizacije i blagog rasta. No, i dalje se očekuje pomoć s viših razina vlasti, kao i Republike Hrvatske za nastavak kapitalnih projekata, priopćeno je iz Općine Posušje.

U općinskom proračunu je osiguran iznos od 50.000 maraka kojim će se jednokratno pomoći višečlanim porodicama. Porodice će za svako treće novorođenče dobiti 500 maraka, a 1000 maraka za svako sljedeće novorođenče u višečlanim porodicama.

Vijećnici su usvojili Odluku o izmjeni Odluke o općinskim upravnim pristojbama. Tako će i ove godine svi oni koji otvaraju, odnosno registriraju obrte na području općine Posušje, biti oslobođeni plaćanja pristojbi.