Porodilje u ovom bh. kantonu nisu mjesecima primile novčanu naknadu: Pisale i premijeru ali opet ništa

Porodilje u ovom bh. kantonu nisu mjesecima primile novčanu naknadu: Pisale i premijeru ali opet ništa

Neformalna grupa porodilja sa Tuzlanskog kantona mjesecima su ogorčeni na njihovu vlast zbog kašnjenja u isplati novčanih izdataka u visini od 1.000 KM – piše Crna-Hronika.

Kako nam tvrde porodilje, u decembru 2023. godine su zadnju porodiljsku naknadu primili.

Obraćale su se i premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću iz SDA stranke, ali pored neispunjenog obećanja nisu dobile ništa.

“Pisem ispred grupe nezadovoljnih porodilja i korisnika stalne novčane pomoći Tuzla. Januar i  februar nismo dobili porodiljsku naknadu a zadnja je u decembru isplata.

Najavili smo i proteste nakon što nas gospoda primi. Šta trebam da ne kupim hapice il pelene za svoje dijete, nemamo čim jer porodiljska naknada nije bila.

Dali su nam obećanje da će biti novac poslije  usvajanja budžeta ali  sad kao tek u martu možemo primiti jer moramo čekat službeni dokument.

Kako bebi da kažem da mora čekati na hranu, dohranu, pelene ili nešto? Nepravda je to velika prema nama iz TK jer ostale porodilje u BiH imaju redovna primanja. Samo smo mi degradirani – izjavila je Erijeta Belkić ispred neformalne grupe žena TK.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica