Posjeta zatvorenicima KPZ Zenica uz Bajram

Posjeta zatvorenicima KPZ Zenica uz Bajram

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica Jakub ef. Salkica i direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH Nusret ef. Abdibegović posjetili su danas usuđenike na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno- popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici.

Uprava ovog zatvora omogućava osuđenicima upražnjavanje vjerskih prava i sloboda pa i obilježavanja blagdana poput i ovog Ramazanskog bajrama, a zeničkom Medžlisu je ovo već tradicionalna bajramska aktivnost dijeljnja radosti sa onima kojima je sloboda na određen način uskraćena.

Ocjenjeno je kakko ovakva druženja i posjete mogu pomoći i Upravi zatvora u radu sa osuđenicima, i vjerskim službenicima u misija duhovnog osvješćenja i jačanja, ali i samim osuđenicima da lakše prebrode zatvorska iskušenja i probude u sebi ono dobro što svaki čovjek ima.  

– Čovjek može tugovati sam, al’ ne  može se radovati sam, mora tu radost podijeliti s nekim pa evo mi smo s njima da kažemo da nisu sami, da ne klonu duhom, da izdrže, da se trebaju pripremati se za jedan vid svoje slobode, jednog koraka ka vjeri, porodici i društvu i biće nam drago ako u tom smislu ostavimo jednu poruku kod njih, kazao je Abdibegović tokom ove posjete.

RTVZE

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE