Poskupljuje voda u bh. gradu, četveročlana porodica će plaćati 2 KM više

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Cijena vode za četvoročlanu porodicu u Banjoj Luci bit će veća za dvije marke mjesečno.

Ovo je potvrdio direktor banjalučkog “Vodovoda” Predrag Duduković, a sve će biti jasnije nakon vanredne sjednice Skupštine grada koja je zakazana za srijedu 22. marta, kada će odbornici raspravljati o poskupljenju vode ali i drugih komunalnih usluga.

“Evropski i svjetski standardi su da cijena vode ne bi trebala biti veća od pet posto budžeta građana. Sa ovim poskupljenjem cijena vode će činiti 1,47 posto budžeta kod nas. Samim tim to znači mnogo manje od prosjeka”, tvrdi Duduković za Glas Srpske.

ČITAJ JOŠ:  Oglasili se iz Bh. povorke ponosa: Vidimo se sutra u Banjoj Luci

Prema njegovim riječima, više je razloga zbog kojih cijena vode na mjesečnom nivou mora biti veća.

“Lani nam je ukinuta naknada za mjerno mjesto, zbog čega gubimo milion maraka prihoda. Sa druge strane, imali smo povećanje troškova električne energije za 400 hiljada maraka prošle godine, a ove će to biti oko 500 hiljada maraka”, kazao je Duduković naglasivši da je poskupljenje rezultat umanjenih prihoda i povećanih troškova, kao i da bez novog cjenovnika “Vodovod” ne bi mogao da funkcioniše.

ČITAJ JOŠ:  Aktiviste u Banjaluci napalo 30-tak huligana, policija nije stala u zaštitu

Odbornici će u srijedu na vanrednoj sjednici Skupštine Grada Banje Luke raspravljati o korekciji cijena komunalnih usluga.

GODISNJICA
MARKETING