Portal 072info

Postoje četiri vrste ljubavnih odnosa, otkrijte u kojem ste vi

Istraživač Steven Ogolsky kategorizirao je četiri vrste ljubavnih odnosa. Jedni se svađaju ali se vole, drugi samo dramatiziraju, treći su zadovoljni s vezom jer su društveno aktivni.

Postoje parovi koji se međusobno slažu i uvijek su spremni na kompromise, postoje i oni koji su zaljubljeni do ušiju, a stalno se svađaju. Istraživači su kategorizirali četiri vrste ljubavnih odnosa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sukobljavate se, ali ste jako zaljubljeni

Poznati i kao parovi koji iznova i iznova prekidaju. Ako ste ovaj tip para, vaša predanost jedno drugom varira malo se volite, malo ne. Malo je vruće, malo je hladno. Sukob vas gura na drugu stranu, ali tada vas strast ponovno spaja. Kad ste zajedno, zaista ste zajedno, ali kada niste, sigurno niste. Ipak, postoji određeni magnetizam koji se može definisati i koji vas tjera na osobu za kojom ste ludi. Ova vrsta lude, strastvene romantike možda nije baš osuđena na neuspjeh, ali prema istraživaču Stevenu Ogolskom, ona možda neće biti dugoročno održiva. Ako vam razina predanosti prema partneru padne kad se posvađate, morat ćete u jednom trenutku razmisliti želite li tako i dalje živjeti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Drama, drama, drama…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Često ste s partnerom usred nekog novog problema? Provodite li više vremena s vlastitim prijateljima nego s njim ili s njom, to je znak da ste u ‘drama vezi’. Prema Ogolskom, ovi parovi imaju puno uspona i padova i njihova posvećenost je vrlo poljuljana. Šta to tačno znači? Pa, ako ste ona vrsta osobe koja se fokusira na negativno i dopušta da drugi faktori izvan vaše veze utječu na vaše mišljenje o partneru, onda ćete biti usredotočeni na druge faktore oko sebe, a ne na vaš odnos. Počinjete gledati kako male stvari propadaju, a odnos počinjete sagledavati u negativnom svjetlu te polako odustajete. Ako ste u dramatičnoj vezi, možda biste željeli preispitati svoje odluke, jer ljudi u takvim vezama češće prekidaju.

Oboje ste društveno aktivni

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uključuje li vaš savršeni noćni izlazak gomilu vaših zajedničkih prijatelja? Postaje li društvena aktivnost središte vaše veze jer to radite zajedno, a ne odvojeno? To je nešto što će vašu vezu učvrstiti, a oboma donijeti radost. Na kraju ćete biti prilično stabilan par s visokom razinom sreće i prijateljstva, jer je vaš partner također neko s kime uživate u izlasku i druženju. Ovo je dobra vijest za vas, jer dugoročno dijelite stvari zbog kojih će vaša veza vjerojatnije trajati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Usredotočeni ste na svog partnera 

Volite provoditi vrijeme sa svojim partnerom. Sve radite zajedno, dijelite hobije i zabavne trenutke, a zbog vaše posebne povezanosti čini vam se da ćete u budućnosti imati znatno sretniji odnos. Nećete dopustiti da vanjski svijet utječe na odluke koje donosite i vjerovatno je da ćete o svojim problemima razgovarati jedni s drugima i biti pažljiviji. Svrha kategorizacije odnosa je da vam pomogne da prepoznate gdje se trenutno nalazite i gdje želite biti. To vas može natjerati da razmišljate o dugovječnosti vašeg odnosa i o tome kako možete nastaviti s dobrim odlukama. Dakle, bez obzira u kakvoj se vezi trenutno nalazite, znajte da vaša sreća i posvećenost jedno drugome u konačnici ovisi o vama dvoje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME