Portal 072info

Potpisani ugovori s nevladinim organizacijama: 114.360,00 KM za nove projekte

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas je u Gradskoj upravi upriličeno potpisivanje ugovora između Grada Zenica i organizacija civilnog društva odnosno nevladinih organizacija sa područja Grada Zenica, koje su odabrane po Javnom pozivu za dodjelu budžetskih sredstava za 2019. godinu.

Pravo učešća u Javnom pozivu imale su sve organizacije civilnog društva i nevladine oraganizacije koje su registrovane na području Grada Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Proceduru odabira projekata provela je stručna Komisija imenovana rješenjem Gradonačelnika.

Grad Zenica je sa 114.360,00 KM podržao projekte nevladinih organizacija koji su bili u skladu sa razvojnim ciljevima, strateškim dokumentima, akcionim planovima i drugim relevantnim dokumentima Grada Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sredstva su dobile 62 nevladine organizacije, od ukupno 70 koje su dostavile projektne prijedloge.

Jedan dio reformi koje provodi ova Gradska uprava sa mnom na čelu odnosi se i na raspodjelu bužetskih sredstava. Projekte ste mogli dostaviti u tri gradske službe. Moram još jednom reći da je Zenica četvrti grad u BiH, ali koji je bio zapušten u svakom smislu. Puno ulažemo u razvoj privrede. Za investitore preuzimamo otplatu kamate. U Poslovnoj zoni smo upravo prodali 17 novih parcela za izgradnju fabrika. Za podršku nevladinim organizacijama smo opredijelili sredstva od 210.000,00 KM. Nije mi drago što sve nije utrošeno. Međutim, ovo je prvi puta da ovako raspoređujemo sredstva i uvjeren sam da će narednih godina biti više projekata“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nevladine organizacije su imale priliku dostaviti prijedloge za projekte u oblasti kulture, sporta, socijalne zaštite, privrede, poljoprivrede i zaštite životne sredine.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 15
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME