Potpisani ugovori u sklopu projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“: Grad Zenica potiče mlade da pokrenu vlastite biznise 

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon provedene procedure po Javnom pozivu za učešće na obukama i dodjeli sredstava u okviru projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ 11 poslovnih planova je zadovoljilo formalno-pravne uslove, a šest poslovnih planova je osvojilo dovoljno bodova za dobijanje finansijske podrške. 

Ovaj javni poziv je objavljen u sklopu projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ koji je odobren u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU), a realizuje Međunarodna organizacija rada(MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH). 

ČITAJ JOŠ:  Još jedna stranka podržala Kasumovića za gradonačelnika Zenice

Povodom završetka neophodnih procedura, u Gradskoj upravi Zenice je upriličeno potpisivanje ugovora sa šest odabranih korisnika i to Ilmom Zilić, Harisom Pašalićem, Belminom Ahmićem, Emrahom Osmančevićem, Nerminom Bošnjakom i Elmom Bošković. 

Ukupno odobrena sredstva za realizaciju odabranih poslovnih planova iznose 54.310,57 KM. 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je čestitao odabranim korisnicima i naveo: „Grad Zenica na razne načine nastoji potaknuti mlade ljude da pokrenu vlastite biznise. Između ostalog, ovaj put to činimo putem projekta iSKOraK kojeg realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini. Osim toga, konstantno ulažemo u razvoj Poslovne zone Zenica 1, ali radimo i na uspostavljanju novih poslovnih zona. Nastojimo poduzimati konkretne mjere u cilju podrške privrednicima i unaprjeđenja poslovnog ambijenta grada Zenica“. 

ČITAJ JOŠ:  Famozni kiosk u centru Sarajeva koji je koštao 250.000 KM konačno će biti srušen

Gradonačelnik Kasumović je kazao da će Grad Zenica nastaviti pratiti odabrane korisnike po ovom javnom pozivu, kao i druge mlade osobe koje imaju vlastite poslovne ideje. 

Aplikanti koji su ostvarili pravo na podršku zahvalili su se Gradu Zenica, Evropskoj uniji i Međunarodnoj organizacija rada u Bosni i Hercegovini te naglasili da su tokom obuke stekli korisno iskustvo. 

Također su istakli da su zadovoljni odobrenim sredstvima i da će im sredstva značajno pomoći u realizaciji planiranih poslovnih aktivnosti. 

ČITAJ JOŠ:  Milorad Dodik sa 200 KM počastio radnike tunela Vranduk

Podsjećamo, ukupna vrijednost projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ iznosi 479.214,14 KM, od čega 312.932,80 KM predstavljaju sredstva koje je osigurala Evropska unija, dok iznos od 197.259,92 KM predstavlja sufinansiranje Grada Zenica.

GODISNJICA
MARKETING