Potpredsjednik Vlade Hrvatske pozitivan na COVID-19, cijepio se s obje doze

boris milosevic 216590 725x466 1
14.05.2020., Zagreb - Clanovi vladajuce koalicije sastali su se u Vladi kako bi se dogovorili o datumu raspustanja sabora datumu parlamentarnih izbora. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević imao je tijekom jutra blažu temperaturu i druge simptome bolesti covid-19 te odlučio testirati na prisutnost koronavirusa. Nalaz se pokazao pozitivnim, priopćio je glasnogovornik Vlade.

“Potpredsjednik Vlade, koji se osjeća dobro i ima blaže simptome bolesti, ostat će u izolaciji i obavljat će svoje dužnosti od kuće, slijedeći pritom sve upute liječnika i epidemiologa”, dodaje se.

“S obzirom na to da se gospodin Milošević, kao i drugi članovi Vlade, prethodno cijepio protiv bolesti COVID-19, podsjećamo da nijedno cjepivo ne štiti 100% od mogućnosti zaraze, pa tako ni cjepiva protiv bolesti COVID-19 te je u vrlo rijetkim i malobrojnim slučajevima utvrđena prisutnost COVID-19 i kod ljudi koji su već primili cjepivo”, navodi se.

Ne umanjuje povjerenje u cjepiva

“To međutim nipošto ne umanjuje povjerenje u cjepiva ni važnost cijepljenja kao ključnog instrumenta u borbi protiv pandemije koronavirusa, uzimajući u obzir da, prema mišljenju struke i Europske agencije za lijekove, sva odobrena cjepiva djelotvorno štite od težih oblika bolesti i smrtnih ishoda”, priopćeno je iz Vlade Hrvatske.

Podsjetimo, Milošević je primio obje doze Pfizera. Drugu dozu primio je 4. veljače.