8CE71992 B997 464E 8F71 2AC2DB2B76D0
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 22, 2021 @ 11:33
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (FUCZ) podijeljini u dva tima sa čamcima i potrebnom opremom, nastavili su jutros potragu za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat” koji je sa još jednim radnikom 8. novembra pao u nabujalu rijeku Bosnu.

NER FIT

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su 11. novembra pronašli u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem potraga je nastavljena.

Timovi će pretraživati lijevu i desnu obalu rijeke Bosne a današnja potraga obuhvatit će područje nizvodno od mjesta nesreće prema Žepču.

Tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH sa sonarom koji je prilagođen za ovaj tip rijeke priključit će se današnjoj potrazi pa je i dio ronilaca Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom (FUCZ) i danas pripravno na terenu u zoni potrage u slučaju da sonar identifikuje obrise u vodi koji mogu ukazivati da se tu nalazi tijelo nastradalog radnika.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Osim FUCZ i tima Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH u potragu su i danas uključeni pripadnici CZ PU Žepče, te pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske te radnici kompanije “Čengiz Insaat” koji pomažu u potrazi.

Potragu otežava hladna i mutna voda u cijelom toku rijeke Bosne, te veliki nanosi smeća uz obale kao i u samom koritu rijeke.

LIDER