Potrebna pomoć maloj Almiri Patković

Potrebna pomoć maloj Almiri Patković

149404_505163276211559_187850608_n

Ova malena prelijepa bebica zove se Almira Patković koja je rođena 19. 12. 2012. godine u Vitezu. Trenutno se nalazi na Pedijatriji KCS, na odjeljenju Neonatologije, obzirom da boluje od izrazito teške i rijetke bolesti.

Njena dijagnoza je DG Akutni Megacolon, što znači da njen organizam ima nedostatak debelog crijeva.

Ono što je moguće uraditi da malena Almira normalno živi i ozdravi od ove bolesti jeste operacija i kreiranje vještačkog stomaka i dodatka debelog crijeva. 

Ovaj zahvat ima mogućnost da poremeti s jedne strane fiziološke funkcije, ali s druge strane efikasno i trenutačno odbacuje tešku tegobu, jer se njom pogoršava zdravlje pacijenta. 

Ovoj maloj bebi, potrebna je kilaža od 6kg, da bi se operativni zahvat mogao izvršiti. 

Almira se može hraniti hranom pod nazivom Infatrini i to osam obroka dnevno. Jedna bočica hrane košta 8,00 KM, što na kraju po jednom danu hrana iznosi 64,00 KM. Almirini roditelji nisu zaposleni, a kupovina i nabavka hrane je postala skoro pa nemoguća i samim tim porodca traži pomoć. 

Porodica moli sve ljude dobrog srca da se odazovu ovoj akciji na bilo koji mogući način, kupivnom hrane Infatrini, pelenama, kesicama za stomu, ali i novčanom pomoći da bi se olakšala borba s ovom bolešću. 

Za sve informacije i za svu pomoć koju želite udijeliti možete kontaktirati broj Almirine majke 062 124 201, ali i na privatni Faceook profil pod nazivom Zijada Patković Pomozi.ba. 

MOLIMO VAS POMOZITE OVOJ BEBI, SVAKA SEKUNDA JOJ UMANJUJE ŠANSU ZA ŽIVOT.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica