Potresna poruka majke preminule djevojčice: “Allahu si bila draža već nama. Meleku moj”

dzena gadzun
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je jutros.

Otac dvoipogodišnje djevojčice jutros je objavio ovu tužnu vijest.

“Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet. Amin”, napisao je njen otac Muris Gadžun.

“Allahu si bila draža već nama.Da ti dragi Allah podari lijepi dženet,da ti otvori vrata svog dženeta Meleku moj..Ostala su sjećanja tvoja.Vole te tvoja braća mama i babo.” – napisala je majka na svom Facebook profilu.

Prijatelji, poznanici i rodbina opraštaju se od malene Džene, potresnim porukama na društvenim mrežama.

“Ptico dženetska, meleku mali, Allah zna najbolje otvorio je svoja vrata Dženeta za tebe. Gdje će im duša poslije ovog . Allahu moj gospodaru podari raditeljima i braći snage da izdrže ovu bol. Voljeni ne umiru 🤲”

“Mi smo krivi Džena za tvoju smrt!
Mi smo krivi što nećemo zaustaviti korupciju,mito i kriminal!
Mi Džena moramo tražiti halala od tebe!
Nadam se da će ovo ići pravedno, da se ništa neće staviti pod tepih i da nijedan roditelj neće doživjeti ovako nešto.
Halali nam Džena što smo loši ljudi!”

“Medu medeni, džennetska ptičice, ideš sigurno na najljepše mjesto, a tamo čekaj svog’ mamu, babu i braću, jer ti ćeš se zalagati za njih.
Velika tuga… 😭
Ovo je dokaz da više doktori, nisi doktori, državo dozvolite jos da se kupuju diplome… 🤐”

“Rahmet ti duši, pile naše maleno.
Borila si se do zadnjeg momenta ali
Allah dž.š. zna najbolje i zna zašto je svoju milost spustio na ovaj način.
Leti ptico Džennetska tamo gdje nema ljudskog zla, gdje nema nikog ko će te povrijediti i zlo ti nanijeti.

Maleno slatko biće koje je nažalost izgubilo bitku za životom nemarom liječnika više neće moći živjeti sa nama i neće joj više kucati srce. Dragi Allahu ti sa ovim slučajem sprovedi kako treba da se sprovede ko god da je kriv zbog ovoga učini da se nešto desi. Kazni ga onoliko koliko treba da se kazni nečije ubistvo. Dragi Allahu ovoj divnoj porodici podari sabura Amin, a ovoj malenoj djevojčici otvori vrata Džennetske kapije. AMIN 💔💔💔
El-fatiha.🤲

Podsjetimo, djevojčica je došla na operativni zahvat očnog kapka, i ušla je u “stomatološku ordinaciju- na oftalmološki operativni zahvat” na nogicama, a odvezena je u komi vozilom hitne pomoći na KCUS.

Verlab, jedina laboratorija za verifikaciju osoblja i operme ordinacija u BiH potvrdila je za N1 da ni ordinacije Rožajac/Bejtović, niti ordinacija Halimić nisu zakonski verififikovane.

U svim privatnim ordinacijama izvršena je inspekcija, a policija i Tužilaštvo KS izuzeli su sav materijal iz ordinacija, saslušalo sve učesnike kobnog događaja, te preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti događaja.