Potresne riječi oca ubijenog MMA borca: Volio bih da upoznam čovjeka koji je htio da zaštiti mog sina, a nije ga ni znao

Potresne riječi oca ubijenog MMA borca: Volio bih da upoznam čovjeka koji je htio da zaštiti mog sina, a nije ga ni znao

Stefan M. iz Beograda teško je povrijeđen kada je izletio iz svog automobila i pokušao da pomogne MMA reprezentativcu Srbije Stefanu Saviću (23) kojeg su napala, a naposlijetku i ubila, dvojica mladića. Stefanov otac Nenad Savić je u razgovoru za Telegraf.rs istakao da bi htio da upozna čoveka koji je nesebično htio da pomogne njegovom sinu, rizikujući sopstveni život.

– Stupili smo u kontakt, javio se, bio je raspložen. Ja sam htio odmah da odem kod njega, ali supruga i kćerka su rekle da ne idem odmah, da je tek izašao iz bolnice. Posljednja dva-tri dana se ne javlja. Volio bih da upoznam čovjeka koji je za nepoznatog čovjeka izašao iz automobila dobio je nož. On je kao i moj sin. Moj sin je nastradao zato što je probao da istjera pravdu za drugara kog su unakazili i bacili u rijeku. Jedno je nekog da prebiješ da mu lupiš šamar i taj padne i ti staneš, ali petorica da gaze jednog… Nemaju duše, morala ni granica – kaže Nenad.

Dvojica optuženih za ubistvo njegovog sina, koji su kobne večeri izboli i Stefana M, bili su u grupi mladića koji su prije tri godine napali Stefanovog druga, a potom nasrnuli na njega. Iako ih je bilo više, Stefan je uspio da im, u samoodbrani, zada više udaraca, a ubistvo je uslijedilo najvjerovatnije kao osveta za taj događaj.

– Hajde što su napali mog Stefana, ali i ovog drugog Stefana… Njemu je odstranjena slezena, plućno krilo. Ima kćerku od četiri godine, ne daj, Bože, da mu se nešto gore desilo. Moj Stefan je bio mlad, vrijedan život, ali nije imao djecu. Dobar dio našeg društva je i dalje tu, hoće da pomogne, pa i po cijenu da rizikuju sopstveni život – rekao je Stefanov otac.

Podsjetimo, Stefan Savić je ubijen u noći između 24. i 25. februara kada je, pokušavajući da izbjegne sukob, jer je obećao da, dok je u reprezentaciji Srbije, neće učestvovati u uličnim sukobima, pokušao da pobjegne od napadača. Ipak, oni su ga sustigli i izboli nožem. Stefan je preminuo od posljedica povreda.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS