Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Adis Ahmetović (31), član njemačkog Bundestaga porijeklom iz Bosne i Hercegovine i veliki prijatelj naše zemlje, na društvenim mrežama je danas, 3. maja, podijelio je potresne vijesti.

Naime, njemu je, kako je otkrio, dijagnosticiran karcinom, koji je, srećom, izlječiv – nije naveo o kojoj vrsti raka je riječ.

 U, kako je počeo, “ličnoj poruci” (koju objavljujemo u cijelosti, op.pr.), naveo je:

“Ja sam socijaldemokrata velikih uvjerenja koji svoj posao obavlja kao kopredsjedavajući Hanoverskog SPD-a s puno strasti i posvećenosti, a od septembra 2021. godine i kao direktno izabrani član Bundestaga.

Danas vam moram reći da sam bolestan. Dijagnosticiran mi je karcinom. Iako su ove vijesti teško pogodile moju obitelj i mene, pozitivne poruke ljekara jesu da je karcinom izlječiv. Iz ovih razloga, primit ću odgovarajući tretman, koji zahtijeva mir i snagu. Nakon intenzivnih raspravlja s ljekarima, uvjeren sam da ću opet ozdraviti.

Persönliche Erklärung   Aus großer Überzeugung bin ich Sozialdemokrat. Mit viel Leidenschaft und Engagement führe ich…

Nakon mog potpunog oporavka, nastavit ću sa svojim zadacima, jednako strastveno kao prije. U međuvremenu, ovdje će na stranicama biti nešto tiše. Moji uredi u Hannoveru i Berlinu će i dalje brinuti o vama i odgovoriti vam u svako vrijeme. 

Radujem se ponovnom ujedinjenju čim prije – u zdravlju i radosti!”

Podsjetimo, Ahmetović je zastupnik u Bundestagu i izaslanik za Zapadni Balkan, a iako je mlad, već ima ogromno iskustvo u politici, u koju je ušao sa samo 15 godina. U radu je iznimno fokusiran na pitanja u BiH, ali i na Zapadni Balkan.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica