Portal 072info

Povratak legende: evo kako izgleda nova Nokia 3310

Cijeli niz novih smartphonea predstavljen je Svjetskom kongresu mobilne industrije u Barceloni. Među najnaprednije nove android mobitele ugurao se i jedan stari slavni model –Nokia 3310.

Finska tvrtka HMD Global uskrsnula je jedan od najprodavanijih mobitela u povijesti koji je prvotno izašao na tržište 2000. godine. Tada još nije bilo interneta na mobitelu.

Novi 3310 izgledom podsjeća na stari, ali je osvježen i moderniziran. I dalje dolazi s legendarnom igrom Snake (zmija), koja će biti dostupna i na drugim platformama preko Messengera. Nokia je danas predstavila i druge uređaje – pametne telefone 3, 5 i 6.
Osim Nokije u Barceloni premijere imaju i novi flagship modeli Huaweija, LG-a, Sonyja, Motorole, Oppa, a ponovno se na scenu vratio i BlackBerry s oživljavanjem spoja fizičke tipkovnice i android sustava.

Korejska tvrtka LG Electronics predstavila je svoj novi najjači mobitel LG G6.  LG G6 stiže uvećanog QHD zaslona (5.7 inča) sa rezolucijom od 2880×1440 piksela s omjerom slike 18:9 što je i jedna od glavnih posebnosti ovog smartphonea. Odmak od uobičajene 16:9 rezolucije trebao bi biti iskorak prema kompletnijem iskustvu multitasking korištenja uređaja, što je sve veća potreba korisnika.

To je i prvi smartphone s Dolby Vision podrškom, kao i podrškom za HDR 10 (High Dynamic Range) što bi trebalo omogućiti izuzetno kvalitetno iskustvo gledanja video sadržaja visoke rezolucije.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box