Portal 072info

Povratite strast, romantiku i senzualnost

Ako osjećate da vašoj vezi ili braku fali uzbudljivih momenata, uložite energiju da probudite svoju kreativnu i romantičnu stranu. Održati romantiku i strast u vezama zna biti izazov.

Međutim, postoje jednostavni načini koji će vam pomoći da se romantika i strast vrate u vašu vezu i spavaću sobu. Naravno, možda ste jedan od onih parova koji zna tajnu kako da romantika i strast nikad ne nestanu iz veze.

Međutim, mnogi se ipak nađu u situaciji u kojoj im se čini da je nekad bilo bolje i žele svoj odnos i vezu vratiti u pređašnje.

Srećom, postoji mnoštvo načina pomoću kojih možete upaliti plamen. Potrebno je samo malo volje, energije i vremena. Možda će vam u početku neke situacije biti neugodne, međutim savjeti u nastavku su dobar i zabavan način kako vratiti i održavati strast i romantiku u vezi.

1. JEDNOSTAVNO – BUDITE ROMANTIČNI

Iznenadite vašeg partnera svijećama, muzikom i finom večerom. Obucite fino donje rublje, stavite omiljeni parfem… Sve to imati pozitivan uticaj na vaše raspoloženje, a romantika će biti neizbježna.

2. PRETVORITE SPAVAĆU SOBU U SENZUALNO UTOČIŠTE

Kupite svilenu posteljinu, prigušite svjetla… U održavanju romantike i strasti vrlo je važno imati prostoriju u koju uvijek možete pobjeći kada to poželite.

3. RAZGOVARAJTE O SPOLNIM ODNOSIMA

Nazovite partnera usred dana i recite mu da jedva čekate da vodite ljubav s njim. Ne bježite od ovakvih razgovora jer baš oni mogu biti jedan od najvažnijih afrodizijaka.

4. PREPUSTITE SE SVOJIM FANTAZIJAMA

S partnerom podijelite ono o čemu maštate, a njega pitajte da s vama podijeli svoje maštarije.

Onda se bacite na planiranje i zaigrajte uloge, te ostvarite ono što sanjate. Već će iščekivanje trenutka u kojem će se to dogoditi imati pozitivan utjecaj na vaš odnos, a kada jedno drugom ostvarite maštarije bit će to trenutak koji nikad nećete zaboraviti.

5. JEDNO VEČE NEDJELJNO REZERVIŠITE ZA SASTANAK

Možda ovo zvuči staromodno, ali radi se o možda najvažnijoj stavci za oživljavanje romantike. Jedno veče u sedmici odvojite samo za vas – bez djece, bez razgovora o poslu, bez stresa…

Ovako nešto sigurno će imati pozitivan uticaj na vaš odnos.

HAYAT

Podijelite članak
  • 9
    Shares