Povremeni osmijeh, polustidljivi pogled: Par jednostavnih flert trikova

Screenshot 1 1488
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kad vam neko spomene flertovanje, uvijek se sjetite onog vica o pijetlu koji trči za kokoškom. ‘Ako budem trčala prebrzo, neće me stići. Ako budem trčala presporo, zaključiće da sam laka’, misli kokoška. A onda zaključi: ‘Najbolje da se spotaknem.’

Problem je što se vi nikad niste znali uvjerljivo ‘spotaknuti’. Ili su vas proglašavali za ledenu kraljicu ili vam predbacivali da ste suviše pristupačni, a vi ste se, tražeći vlastiti stil flerta, umorili i zaključili da to nije za vas. Prije nego odustanete u potpunosti, isprobajte još ovu tehniku kad sljedeći put s prijateljicom izađete na kafu. Shvatite to kao eksperiment.

ČITAJ JOŠ:  Pripremite slasnu krempitu sa kremom od vanilije

1. Povremeni osmijeh i kontakt očima sasvim su dovoljni da nekome date do znanja da ste zainteresovani. Gledanje u stilu Samante Jons je odbojno, a ležerno ignorisanje nekog ko vam se zapravo sviđa može upaliti jedino ako dotični ima moć čitanja misli.

2. Polustidljivim pogledima privukli ste njegovu pažnju i dali mu do znanja da ste zainteresovani. Ni premalo ni previše. Bravo! Sad je trenutak da ga malo zapostavite. Jer vas, eto, baš užasno zanima što vam priča prijateljica. Zagledali ste se u nju, njega nakratko ignorišući: kimate glavom i vrtite pramen kose, lagano naginjući glavu u jednom smjeru. Naravno, radite to namjerno jer želite da vaša simpatija vidi vaš nježni vrat. Vrat je, dokazano je, jedan od najženstvenijih dijelova tijela iz muške perspektive. Simbolizuje krhkost i ženstvenost.

ČITAJ JOŠ:  Snimao saobraćajnu nesreću, zauvijek će zapamtiti lekciju njemačkih policajaca

3. Sad kad ste mu poslali poruku da ste krhka, ali zainteresovana princeza koja je odana svojim bližnjima, vjerovatno neće izdržati, već će vam prići. Umjesto da počnete da paničite, brbljate kao navijeni ili crvenitei kad vam se približi, koncentrišite se na to da mu pri upoznavanju čvrsto stisnete ruku. Jer ma kako žena lijepa i seksi bila, istraživanja su pokazala da će muškarac odustati ukoliko mu dotična pri upoznavanju uvali mlitavi stisak ruke.

ČITAJ JOŠ:  Sedam razloga zašto biste ujutro, čim se probudite, trebali popiti čašu vode

4. Dotaknite ga! Ne predlažemo pipkanje nogom ispod šanka u stilu poludjele ninfomanke već ‘slučajno’ okrznuće ramenom dok naručujete novu rundu ili nježno pomjeranje pramena kose s njegovog čela. Dodir mora biti ‘u najavi’, mekan poput svile, gotovo neprimjetan, ali koji će još dugo pamtiti. I zbog kojeg ćete sutra imati s njim dogovoren sastanak. Vidite, to flertovanje i nije tako teško, zar ne?

GODISNJICA
MARKETING