Portal 072info

POVRIJEĐEN MEHINOVIĆ: Čelik poražen u Živinicama

Foto: Dražen

Odlična, prava prvenstvena utakmica u Živinicama, gdje je  domaći Konjuh po vlastitom priznanju trenera domaćih Emira Hadžiavdića igrao iznad svojih mogućnosti, a ,,Čelik” sa golmanom Jasminom Hadžihasićem sa gotovo nikakvim učinkom (svega šest odbrana) nasuprot izuzetno raspolaženog  domaćeg golmana Sidika Omerovića (koji je zabilježio čak 17 odbrana).

Ako se svemu tome doda neumoljiva statistika velikog broja promašaja na strani,,Čelika” (21), gdje je najubojiti igrač Čelika Adnan Jaškić od 11 udaraca na gol pogodio skromnih četiri zgoditka, a kapiten Davor Kadić imao pet promašaja, od čega mu je Sidik Omerović odbranio dva penala. Golove iz penala nisu postigli – Omerović je odbranio udarce sa sedam metara i Dervenčiću, Aldinu Begagiću i Jaškiću po jedan – onda slika na terenu postaje jasnija. Ne može se reći da se naši igrači nisu borili, ali jendostavno lopta nije išla u gol, donosno Omerović je odlično branio – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Ako se svemu doda i povreda jednog od najbojih igrača ,,Čelika” Aldina Mehinovića (dobio udarac u koljeno već u drugoj minuti igre, a u prvoj  minuti je već zabio jedan gol), onda se dobija prava slika igre Čelika u Živinicama, gdje je Čelik išao i želio sigurne bodove. Nakon drugog minuta Mehinović više nije nikako ulazio u igru.

Mehinović će u ponedjeljak ići u zeničku bolnicu kako bi se ustanovilo koliko  je njegova povreda ozbiljna. Bojimo se da doktori ne ustanove potrebu operacije koljena, a to bi značilo da ćemo Mehinovića izgubiti za cijelu sezonu – kaže predsjednik kluba Pane Škrbić.

Igrač utakmice u Živinicama, pored golmana domaćih Sidika Omerovića bio je i lijevo krilo ,,Čelika” Haso Ćosić, koji je jednostavo bio odličan i imao izvanredan učinak: postigao je 9 golova od 9 udaraca na gol, ,,presjekao”  loptu u dva navrata… Pored njega u Čelikovim redovima ohrabruje jedino još dobar učinak Mirze Dervenčića. Semir Memić je jednostavno ,,izgorio” u želji da se dokaže ,,pred svojima”, a piviotmen Aldin Begagić nije uputio ni jedan udarac na gol protivnika, osim što su nad njim napravljena dva penala.

Kod ,,Konjuha” kompletna ekipa je odlilčno funkcionisala. Posebno se istakao Hariz Begić sa 12 i Nermin Smajić sa 8 golova.

Konjuh je imao izvanredno dobar, a mi veoma loš dan: ako vaš golman odbrani svega šest udaraca na gol, a protivnički 17, uz to odbrani čak pet penala – sve vam je jasno. Međutim, mi idemo dalje: moramo pobijediti RK Vogošću narednog vikenda u Zenici, a  nakon toga i Bosnu u Sarajevu… Prvenstvo je jako dugo i biće tu sigurno još raznih iznenađenja: evo, Zrinjski je u prethodnom kolu mimo svih očekivanja savladao RK Bosnu u sred Sarajeva   – ističe trener Seldin Rizvanović.

KONJUH: Bešić, Modrić, Hubić (1), Pejkušić (4), Sakić, Smajić (8), Bajramović, Hamzić (5), Omerović (17 odbrana), Muhić (1), Šarić, Begić (12), Hudić, Alijagić, Mišić, Hamzić. Trener: Omerefedić Jamsin.

ČELIK: Dervenčić (4), Martić (3), Adnan Begagić, Mehić, Mujanović (1), Memić, Jaškić (4), Kadić (5), Begović, Hadžihasić (6 odbranma), Mehinović (1), Aldin Begagić, Zvekić, Ćosić (9), Tufekčić (1 odbrana), Beganović. Trener: Adnan Bašić.

Podijelite članak