AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

Dvadesettrogodišnji Alen S. iz Tuzle najvjerovatnije će biti smješten na Kliniku za psihijatriju UKC-a Tuzla nakon što je u ponedjeljak oko podneva, pod nerazjašnjenim okolnostima, u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada nožem nanio povrede svojoj majci A. D. A. (42).

Prolaznici zgroženi

Incident je zgrozio mnogobrojne prolaznike na tuzlanskom korzu, a napadač je brzom intervencijom policije uhapšen. Tokom hapšenja razjareni Alen S. je prijetio svojoj majci i nije se mirno predao policiji koja ga je na kraju uspjela savladati.

Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, Alen S. je izvjestan period proveo na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla te je riječ o psihički nestabilnoj osobi.

krv-cipela

Krvava cipela na mjestu napada

Lakše povrede

Povrijeđena žena je, nakon ukazane pomoći na UKC-u Tuzla, otpuštena na kućno liječenje, a ljekari su konstatirali lakše tjelesne povrede.

– Pacijentica A. D. A. je, nakon obrade na Klinici za ortopediju, puštena na kućno liječenje. Povredu oštrim predmetom zadobila je u predjelu potkoljenice – rečeno nam je u Službi za komunikacije UKC-a Tuzla.

Uviđaj su obavili službenici tuzlanske policije, a o porodičnoj drami obaviješten je i dežurni kantonalni tužilac.
Avaz.ba