Portal 072info

Poznat identitet muškarca koji je preminuo u policijskoj marici nakon tehno partija na Smetovima

Muškarac kojem je, nakon što je priveden jutros na Smetovima poslije tehno partija, pozlilo a potom je preminuo u policijskoj marici je najvjerovatnije Đorđe Lazarevski, poznatiji kao Đoka, iz Sarajeva.

Ovu informaciju kazali su nam njegovi prijatelji, koji su još u šoku i ne mogu vjerovati što se dogodilo.

Đorđe Lazarevski
Đorđe Lazarevski

Podsjetimo, jutros u 06,45 sati, od strane Službe hitne medicinske pomoći Zenica je putem telefona obaviještena dežurna služba Policijske stanice Crkvice u Zenici, da se jedna muška osoba popela na sanitetsko vozilo, koje se sa medicinskom ekipom nalazilo tokom cijele noći na Smetovima, gde se, u organizaciji Udruženja ljubitelja elektronske muzike “Promo tim SG” Zenica, održavao koncert elektronske muzike, te da demolira i oštećuje sanitetsko vozilo.

Na obezbjeđenju ovog skupa, a u okviru sačinjenog plana obezbjeđenja, na navedenoj lokaciji su tokom noći bili policijski timovi, koji su nakon ove dojave intervenisali u okviru svojih nadležnosti na sprječavanju narušavanja javnog reda i mira.

Prilikom intervencije, policijski službenici su lišili slobode navedenu osobu, koja je sprovedena u Policijsku stanicu Crkvice.

Dolaskom pred policijsku stanicu lice je u vozilu za privođenje izgubilo svijest, nakon čega je od strane policijskih službenika pozvana ekipa Službe hitne medicinske pomoći Zenica. Dolaskom na lice mjesta, od strane dežurnog ljekara je kostatovana smrt lica.

U toku su uviđajne radnje koje poduzima uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Po nalogu tužioca tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti lica. Od strane policijskih službenika se, u skladu sa uputama i nalozima dežurnog tužioca, poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta preminulog lica, kao i aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica i okolnosti koje se tiču navedenog slučaja.

Prijatelji na Facebooku oplakuju Đoku
 Prijatelji na Facebooku oplakuju Đoku

Đorđe Lazarevski, prema pisanju portala Faktor.ba, imao je podebeo policijski dosje kao i njegov brat Aleksandar Lazarevski. Privođeni su zbog pljački, tuča, ali i napada nožem.

U oktobru 2015. godine bili su glavni akteri pucnjave koja se dogodila u sarajevkoj ulici Avde Sumbula kada je ranjen slučani prolaznik na putu u obližnju džamiju. Starac je stradao kada su braća Lazarevski pokušala da se obračunaju sa I.A. i M.M. koji su bili u BMW-u na koji su pucali iz automatskog oružja.

Đorđe Lazarevski je 2012. godine privođen zbog učestvovanja u napadu na turske državljane. Godinu kasnije je privođen zbog razbojništava u akciji “Maska” koju je tada provela sarajevska policija, piše Faktor.

Podijelite članak