Poznat identitet muškarca koji je u Sanskom Mostu pucao u bivšu suprugu

Policija u Sanskom Mostu uhapsila je jučer 43-godišnjaka koji je pokušao ubiti svoju bivšu suprugu. Kako “Avaz” nezvanično saznaje riječ je o Samiru Paliću koji je ženi pucao u glavu pred sinom i kćerkom.

Navodeći inicijale osumnjičenog, Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko – sanskog kantona, naveo je za “Avaz” da je jučer u 16:20 sati uhapšen S. P. koji će danas biti predat u nadležnost Tužilaštva USK.

– Jučer u 15:50 u ulici Meše Selimovića 43-godišnji S. P. iz Sanskog Mosta je iz vatrenog oružja, pištolja ručne izrade, takozvane kubure koja koristi lovačke patrone, pucao u pravcu svoje 38- godišnje bivše supruge U. S. i nanio joj povrede u predjelu gornjeg tijela i glave. Povrede su sanirane u Banja Luci tako da ne znamo stepen povreda, ali s obzirom na smjer pucanja u pravcu vitalnih dijelova tijela, tužiteljica je okvalifikovala krivično djelo kao pokušaj ubistva. Ovo lice je lišeno slobode, oduzeto je oružje i naređena je dalja kriminalistička istraga krivičnog djela pokušaj ubistva- kaže Šiljdedić.

Sve dalje radnje usmjerene su ka tome da se utvrdi motiv pokušaja ubistva.

IZVORAvaz
Prethodni članakKATASTROFALNE BROJKE: BiH peta u svijetu po smrtnosti na milion stanovnika
Sljedeći članakArmin Muzaferija me zvao i prijetio da će me prebiti