Portal 072info

Poznat identitet osumnjičenog za prevaru tešku šest miliona KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tužilaštvo BiH zatražilo je danas od Sudu BiH određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičenog kojeg je SIPA uhapsila prije dva dana u akciji kodnog naziva “Transfer”. 

Iz Tužilaštva je pojašnjeno da su aktivnosti u ovom predmetu usmjerene na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih da su počinile visokosofisticarane oblike finansijskih prevara. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U radu je ostvarena saradnja s Interpolom u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, kao i bankama s područja EU – rečeno je iz Tužilaštva BiH. 

“Dnevni avaz” iz izvora bliskih istrazi saznaje da je uhapšen Bego Agić. Skupa s njim uhapšena je još jedna osoba, ali je na kraju puštena na slobodu. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Istražitelji su došli do dokaza da su osumnjičeni krivotvorili bankovne naloge za uplate te ulazili u zaštićene mreže i komunikacijske sustave kako bi krivotvorenom dokumentacijom realizirali novčane uplate iz inozemstva, na račune više građana u Bosni i Hercegovini, koji su uz određenu naknadu takav novac podizali i predavali osumnjičenima. 

Sumnja se da su obavili, kako nam je nezvanično rečeno, prevaru tešku šest miliona maraka. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

– Kako bi u počinjenju kaznenih djela bili što manje uočljivi, osumnjičeni su uglavnom krivotvorili dokumentaciju za uplate u iznosu do 10.000 eura, kako finansijske transakcije ne bi bile upadljive istražnim organima. Još uvijek se istragom utvrđuje iznos nezakonite imovinske koristi, ali se svakako radi o višemilionskim iznosima, realiziranim putem višestrukih uplata sa krivotvorenim nalozima. 

Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zašto Tužilaštvo BiH nije preuzelo predmet Pokretne bolnice poput Respiratora?

072info.com

Avdo Avdić otkrio ko kontroliše Tužilaštvo BiH

072info.com

Uzalud dokazi o krađama identiteta: Tužilaštvo BiH se proglasilo nenadležnim za prevare na lokalnim izborima

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6