Poznata voditeljica se bori s rakom: ‘Želim znati kada ću umrijeti da pozdravim djecu’

Deborah James (40), voditeljica BBC-jevih podcasta, nalazi se kod kuće na hospicijskoj skrbi jer u njezinom slučaju, nakon što joj je dijagnosticiran rak crijeva u četvrtom stadiju, liječenje više nije moguće.

Preostalo vrijeme provodi sa svojom porodicom, ali je otkrila kako se boji zaspati u slučaju da joj je to posljednji put.

“Ne osjećam se kao da sam na samrti. Ne planiram umrijeti uskoro, ali to je tako nepredvidivo. Bojim se zaspati i to je jedan od najvećih razloga zašto sam tako umorna. Bojim se ići spavati”, rekla je za The Sun.

Deborah ima dvoje djece, 14-godišnjeg sina Huga i 12-godišnju kćer Eloise, a trenutno boravi u kući svojih roditelja jer je odlučila da će umrijeti tamo, a ne u porodičnoj kući.

Dodala je i da je njezina porodica umorna kao i ona.

Copy

“Mislim da je moja porodica iscrpljena, svi su nevjerojatni, sve više i više brinu o meni i njeguju me. Ali ne želim da me moja djeca vide uznemirenu. Želim da me vide kada imam dobre dane”, rekla je.

Deborah želi da njezina djeca imaju ‘lijepa sjećanja’ umjesto da se prisjećaju teških dijelova iz ovog razdoblja dok je bila bolesna.

“Ne želim da preuzmu teret brige za mene, masiranja mojih nogu jer ja ne mogu hodati. To bi mi slomilo srce.”

Kada su je otpustili iz bolnice, liječnici su joj rekli da joj je ostalo još sedam dana života.

Deborah je, također, pitala svoj hospicijski tim kako će znati kada je došlo vrijeme za smrt jer tada želi nazvati svoju djecu da dođu kući iz škole kako bi se pozdravila s njima. Rečeno joj je da su procjene očekivanog životnog vijeka nepredvidive.

Prethodni članakDostavljaču hrane poslao poruku “Požuri robe”, evo koliku je kaznu dobio
Sljedeći članakPucao na muškarca i promašio, vratio se pa bacio ručnu bombu na kafić