Poznato koliko je Konstrakta dosad zaradila od svog megahita

Ana Đurić dobro će unovčiti visoko peto mjesto koje je osvojila na Evroviziji i popularnost koju je stekla predstavljajući Srbiju s pjesmom “In corpore sano”.

Kako je i sama umjetnica izjavila nakon povratka iz Torina, ona će tokom ljeta sa svojom grupom „Zemlja gruva“ imati više koncerata i to uglavnom festivalskih, a oni su zakazani tokom prethodnih mjeseci, nakon što je pobijedila na festivalu Pesma za Evroviziju ’22.

Šira javnost je tada prvi put čula za Konstraktu i pravac muzike kojim se ona već duže vrijeme bavi.
Tada je stekla simpatije i popularnost, kako u Srbiji i regionu, tako i širom svijeta. Njen hit “In Corpore Sano” postao je za kratko vrijeme planetarno popularan, pa je tako završio i na Global viral listi Spotifaja, na kojoj je zauzela 23. mjesto. Samim tim, ni cijena njenih nastupa ni koncerata više neće biti ista kao ranije.

Menadžer Saša Đurić tvrdi da postoji mogućnost da Konstrakta zaradi i do 10.000 evra po jednom koncertu.

“Konstrakta je bila odlična, ja bih iskreno volio da ona može da zaradi i pet i deset puta više nego što je realno da će da zaradi u Srbiji. Ona je to zaslužila, ali koliko će taj njen fazon proći ovdje na terenu, to je pitanje… Po mom mišljenju i iskustvu, realna cijena njenog nastupa, s obzirom na njenu priču i koncept, bila bi 10.000 evra. Ona treba maksimalno da iskoristi taj hajp koji sada ima. Želim joj svu sreću u tome”, rekao je Đurić.

Copy

Poznata je činjenica da se za milion Jutjub pregleda plaća u prosjeku oko 1.000 eura, što znači da je zarada od 15 miliona pregleda Konstraktine pjesme sa festivala Pesma za Evroviziju ‘22 oko 15.000 eura, a isti iznos će imati i od svih pregleda sa nekoliko snimaka sa zvaničnog kanala Evrovizije.

Treba napomenuti da Konstrakta ovu zaradu od kanala “RTS Pjesma Evrovizije – zvanični kanal” deli napola s Javnim servisom, što znači da je “teža” za 7.500 evra, dok se zarada od evrovizijskog kanala deli napola između njih i RTS, a RTS polovinu svog dijela daje izvođaču, tj. Konstrakti (3.750 evra).
Osim Jutjuba, daleko više se zarađuje od preslušavanja i skidanja muzike sa ostalih digitalnih platformi, kao što je npr. već pomenuti Spotifaj. Tu cijena za milion strimova iznosi u prosjeku od 3.000 do 3.500 eura. Trenutno na ovaj platformi Konstrakta ima nešto malo manje od tri miliona pregleda, što znači da, s obzirom na to, i ovdje dijeli zaradu po pola sa RTS, od ove platforme trenutno na računu ima oko 5.000 evra više, dok je na zvaničnom Spotifaj kanalu pjesma postavljena tek u utorak, pa će i od nje imati određenu zaradu u narednom periodu.

Dakle, kada se sve izračuna, do sada je Ana od pjesme s latinskim nazivom zaradila 16.000 eura.

Nova.rs

Prethodni članakDo sada 80 osoba zaraženo majmunskim boginjama
Sljedeći članakŠtrbački buk, osvježenje u toplim danima uz prirodne vodopade