Pravila za savršena bedra: Riješite se celulita prije ljeta

Podijelite vijest

Panika obično počinje u proljeće… Nakupine masti koje su se tokom zime ugodno nataložile na najproblematičnijim dijelovima ženskog tijela, traže hitnu intervenciju. I tada počinje potraga za najefektnijim anticelulit tretmanima, kako bi ljeto bilo manje bolno. Ali ne ide to tako lako…

Nijedan preparat, ma kako skup i efektan bio, neće polučiti rezultat bez nekoliko važnih životnih pravila, koja se moraju udružiti u borbi protiv zaločestih masnih naslaga. Krenimo redom…

Vježbanje, vježbanje i opet vježbanje

Prvo i najvažnije pravilo kod rješavanja celulita je vježbanje, vježbanje i onda još vježbanja. Naime, sam celulit je nakupina masnih naslaga ispod površine kože, te taj dio nije dovoljno prokrvljen. Stoga je nužno pokrenuti ojačati mišiće (tako će vam se same po sebi masne naslage smanjiti) i pokrenuti cirkulaciju, a to se postiže upravo vježbanjem. Stručnjaci savjetuju kardio vježbe, gdje vam radi cijelo tijelo, pogotovo noge i stražnjica, gdje se celulit najčešće i stvara.

Ako imate vremena i prilike, najbolje je vježbati tri do četiri puta desmično oko sat vremena. Ne samo da ćete smanjiti celulit, nego ćete i kompletnu figuru dovesti u zavidno stanje.

Hrana i puno vode

Što se prehrane tiče, izbjegavajte bijelo brašno, šećer i „loše“ masnoće koje su najplodnije tlo za stvaranje celulita i masnoća u tijelu općenito. U prehranu uvedite više voća, povrća i cjelovitih žiarica. Voda je ovdje ključna, jer se protiv celulita lakše boriti kada je koža hidratizirana iznutra, što se postiže ispijanjem 8 do 10 čaša vode na dan (oko 2 litre, ovisno o masi).

Pušenje također pogoduje razvoju celulita jer se zbog njega krvne žile sužavaju i samim time oslabljuje cirkulacija. Što znači, ako niste zbog drugih razloga, onda neka vas celulit natjera da se riješite ove loše navike.

Preparati i tretmani

Danas na tržištu postoje stotine preparata (kreme, blato, losioni…) koji se kunu u svoju učinkovitost u smanjivanju celulita. Imajte na umu da bez mijenjanja životnih navika ti proizvodi neće imati efekta.

Kvalitetan piling za zaglađivanje kože možete napraviti i kod kuće. Uzmite običan talog od crne kave i masirajte njime problematično područje nekoliko minuta. Također možete utrljati talog i zamotati oko njega običnu prozirnu kuhinjsku foliju i držati je 15-20 minuta. Tretman možete raditi povremeno 7-10 dana zaredom. Neće napraviti čudo, ali će vam koža biti glađa i zategnutija.

Celulit neće nestati čudom i preko noći. Sami najbolje znate što vašem tijelu najviše odgovara i koju ćete metodu upotrijebiti da bi se rezultati (naravno, s vremenom) i pokazali.