Portal 072info

Pred oko 800 posjetilaca održan humanitarni koncert „Svi zajedno za Hamida i Erminu“ (FOTO)

U organizaciji Udruženja žena „Đerđef“ u srijedu 25.02.2015. godine sa početkom u 20:00 sati u sportskoj dvorani u Kaknju pred više od 800 posjetilaca održan je veliki humanitarni koncert pod sloganom „Svi zajedno za Hamida Hadžića i Erminu Gagulić“. Čitav prihod od prodaje ulaznica koje su prodavane po cijeni od 5 KM će biti usmjeran za liječenje dvoje sugrađana.  Naime, Hamid Hadžić iz Kaknja čitavu deceniju svog života posvetio je aktivnom radu, kao koristan član društvene zajednice. Njegovu uspješnu karijeru, prekinula je nesreća koja se desila 2011. godine. Radeći u jednoj firmi, teško je povrijedio oko. Do sada je imao sedam operacija. Nakon one u oktobru 2013. godine bili su vidljivi pomaci ka boljem, ali su ga ljekari uputili i na osmu operaciju, za koju je potrebno izdvojiti 12.000 KM koja se može obaviti u Belgiji. Potrebno je prikupiti još 6000 KM kako bi otišao na operaciju. Ermina Gagulić je dvanaestogodišnja djevojčica iz Brnjic-Varalića, kojoj je dijagosticiran karcinom na desnom koljenu. Uradila je kemoterapije na hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu, te je protekli mjesec operisana na klinici u Bolonji (Italija) čija operacija je iznosila 60.000 KM i nastavlja liječenje u BiH.

 

Organizacija koncerta i kako je sve počelo!

Ideja za zajednički koncert se desila spontano. Erminu Gagulić  u akcijama u rodnom gradu ispred porodice su predstavljali Ahmed Kovač, Mediha Piljug i Aldin Šljivo. Tih dana je Šida Kalbić, predstavnica Udruženja“ Đerđef“ koja se humanitarnim radom bavi više od 10 godina, posjetila Hamida Hadžića i najavila kako ima za cilj da organizuje jedan koncert za njega kako bi mu se obezbijedio dio sredstava za liječenje.  Aldin Šljivo, inače vijećnik u Općinskom vijeću, kao jedan od volontera u akcijama za Erminu se dogovorio sa Hamidom sa ciljem da se organizuje zajednički koncert u svrhu prikupljanja sredstava za oboje. Hamid je izrazio i sam želju time da se jednim dijelom pomogne ovoj djevojčici oko daljeg liječenja te je pozvao g-đu Šidu Kalbić koja je već  prikupljala sredstva za njega sa namjerom da se pomogne i Ermini. Tako se krenulo sa zajedničkim pripremama oko ovog humanitarnog koncerta.

 

Akciju prodaje karata i prikupljanja sredstava podržali kakanjski privrednici!

„Sa svim aktivnostima se krenulo 16.2.2015. godine a sa akcijama prodaje karata od četvrtka 19.2.2015. godine. Tokom organizacije svoj doprinos je dala Humanitarna organizacija Kakanjsko srce koji su prodali 150 karata sa svojim volonterima, a potom; Rastislav Guberac Ićo – rasvjeta, Amer Spahić – plakate, Emrah Fejzović – plakat, Faris Heganović, Edin Velispahić, Selma Mašić, Šefik Sarač, Izudin Hrusto, Nerdin Fejzović, Adnan Habibović, Hajrudin Husić, Slađana Livančić.  Veoma je bitno spomeuti volontere Mirzu Čelebića i Muhameda Čelebića koji su sa Hamidom Hadžićem uspjeli da prodaju 500 karata za koncert i obezbijede 1000 KM donacije. Da je Kakanj uvijek bio i ostao grad dobrih ljudi potvrđuje učešće kakanjskih privrednika koji su kupili sljedeći broj karata; Termoelektrana Kakanj (60 karata), RMU Kakanj (100 karata), JP  Vodokom (50 karata), JP Grijanje (50 karata), Dom zdravlja Kakanj (20), Nova Trgovina (10) i donacija Tvornice Cementa u iznosu od 1000 KM. Želimo se zahvaliti JP Kakanj-Sport na besplatno ustupljenoj dvorani i PS Kakanj, na obezbijeđenju“, bile su riječi Hadžića koji je jedan od organizatora koncerta. „Zvijezde su bile ovu večer s nama, to su prave zvijezde one koje su stigle da podrže naše bolesne,“ kroz suze je istakla Šida Kalbić , humanista i organizator koncerta. Mi smo zadovoljni da dijelom možemo pomoći dvoje mladih i drago nam je da je sve je proteklo u najboljem redu, dodala je. 

Učesnici koncerta, torta i Denial kao gost iznenađenja!   

Svojim učešćem koncert su podržali; Orkestar „Nisveta Pivića“, KUD „Safir“ Modrinje, KUD „Mladost“ Višnjevo, Harun Varupa, Elvin Kadrić-Kadra, Dijana Bliznac, Muamer Kasum, Emina Hrustić, Zijad Zijo Šut, Nadira Delić, Alen Čišija, Adin Šolbić, Emir Aličković, Sanel Smolo, Emelin Fetić, Milenko Srdić i Rasim Mujić Cibona. Program je vodila mlada bugojanka Sabina Reiz. Osim toga večer je obilježena sa velikom tortom koja je u sklopu koncerta namijenjena posjetiocima, a poseban trenutak se desio kada je kao gost iznenađenja stigao i Denial Ahmetović kojemu je bio rođendan i koji je upravo ovu ovu ogromnu tortu prvi načeo. Hvala Deny, havla svima koji su došli i podržali humanitarni koncert koji život znači bile su riječi Hamida i Ermine.

Medijski pokrovitelji humanitarnog koncerta su bili; Kakanj-x, Radio Kakanj, NTV IC Kakanj, Naša Riječ, KakanjLive, 072 Info, Patria-bh.novinska agencija, Magazin Plus i Kakanjske novine.

Hamid Hadžić

Kako je izgledalo na humanitarnom koncertu u Kaknju, pogledajte u fotogaleriji.

[Galleries 503 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box