Predivne vijesti: Veliki napredak male Minje nakon terapije u Los Anđelesu

Predivne vijesti: Veliki napredak male Minje nakon terapije u Los Anđelesu

Drugari, vidite šta ja umem, napisano je uz fotografiju preslatke male heroine Minje Matić iz Kragujevca, koja ručicama hvata svoja stopala podignuta u vazduh.

Djevojčica koja je do skoro gledala lopticu koju nije mogla sama da uzme, drugu djecu dok trče, disala uz pomoć mašine, sad može da izvede ono što je djelovalo neostvarivo da dodirne svoje nogice.

Preslatku Minju bolest je pratila 24 sata dnevno.

Sve što je htjela da uradi, nije mogla.

Ali zato sad Minja na fotografiji, koja je objavljena na društvenim mrežama, leži na ležima i podiže svoje nogice bez problema. I dodiruje ih…

Minja je trenutno na klinici u Los Anđelesu, kao i mala Sofija Markuljević, koja boluje od iste bolesti. Počela je i sa fizikalnim terapijama i vježbicama, piše “Telegraf”.

Minja je umiljata i nežna djevojčica. Rodila se 6. oktobra prošle godine. Tokom prva tri mjeseca lijepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primijetili da Minja postepeno prestaje da pomjera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o rijetkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.

Drugari, vidite šta ja umem 🍀💚

Objavljuje Za Minjinu šansuSubota, 20. ožujka 2021.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica