AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je mjeru pritvora za Aliju Hrustić (1969) iz Prijedora, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, potvrđeno je Feni iz ovog tužilaštva.

Hrustić je jučer oko 07.00 sati, upotrebom noža i sjekire, počinio dvostruko ubistvo, u mjestu Kevljani – Srednji Jakupovići, kod Prijedora, usmrtivši Azru Hrustić (1982) i Envera Halilagića (1976) iz Bihaća.

Glasnogovornica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Maja Đaković-Vidović danas je rekla Feni da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni ostankom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogao ponoviti isto ili teže krivično djelo te zbog varendih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset ili više godina.

Također, krivično djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice te što bi puštanje na slobodu osumnjičnog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenja javnosti.

O pijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru.

Nezvanično, supružnici Hrustić su bili u brakorazvojnoj parnici i nisu proteklih mjeseci živjeli zajedno, a Alija je Halilagića zatekao u kući, u kojoj je živjela Azra nakon štu se razišli.