5D8CCDBA 22E2 4E89 9561 C2000EAD8BEC
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 9, 2021 @ 14:45
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i ministar prostornog uređenja Federacije BiH Josip Martić posjetili su danas Gradsku upravu Zenice, gdje im je domaćin bio gradonačelnik Fuad Kasumović. 

NER FIT

U ugodnom razgovoru gradonačelnik Kasumović je uvaženim gostima predstavio aktivnosti Gradske uprave i planirane projekte. 

Posebno je istakao projekte izgradnje Poslovno-rekreaciono-turističke zone Zenica jug, Privredno-poslovne zone Zenica sjever, podzemnih garaža, žičare Zenica-Smetovi te rekonstrukcije kompleksa otvorenih gradskih bazena. 

Na susretu je razgovarano i o jačanju saradnje između Federacije BiH i Grada Zenica. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

Uvijek je lijepo i korisno razgovarati s gospodinom Marinkom Čavarom, predsjednikom Federacije BiH. Naše profesionalno poznanstvo traje godinama, ali me raduje što je predsjednik Čavara našao vremena da posjeti Gradsku upravu. Upoznao sam Predsjednika Federacije BiH i ministra prostornog uređenja Federacije BiH o realizovanim i planiranim aktivnostima otkako sam preuzeo funkciju gradonačelnika. Razgovarali smo i kako Federacija BiH može pomoći Gradu Zenica da implementira planirane projekte“, rekao je gradonačelnik Kasumović. 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je kazao: „Zajedno s ministrom Martićem sam došao u posjetu gradonačelniku i Gradskoj upravi da bi se upoznali kako funkcioniše Grad Zenica, kao i na koji način možemo unaprijediti suradnju Federacije BiH i Grada Zenice. Uvjerili smo se da gradonačelnik Fuad Kasumović radi izuzetno dobre projekte. Ukoliko budemo u mogućnosti podržati realizaciju projekata u Gradu Zenica to ćemo i učiniti“. 

Sagovornici su se dotakli i političke situacije na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

LIDER