Portal 072info

Predstave BNP-a u Tuzli, Zavidovićima, Živinicama i Tešnju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kraj marta i početak aprila u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je u znaku gostovanja i festivalskih izvedbi.

Posljednje dane mjeseca marta tri predstave zeničkog teatra gostovale su u Tuzli i Zavidovićima. Početak aprila je rezervisan za gostovanje dvije predstave u Živinicama.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U četvrtak, 4. aprila u Bosanskom kulturnom centru Živinice će u okviru 2. festivala umjetnosti za djecu biti izvedene dvije predstave u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene, i to lutkarska predstava „Prodani smijeh“ bugarskog reditelja Darka Kovačovskog i predstava za mlade „Kamenje“ koja govori o nasilju među mladima, a na repertoaru se nalazi još od aprila 2015. godine.

U utorak, 9. aprila predstava „Pink Moon“ nastavlja sa svojom bh. turnejom. Nakon Sarajeva i Tuzle predstava će biti izvedena i pred tešanjskom pozorišnom publikom.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Pred samo zatvaranje “Zeničkog proljeća”, 10. aprila, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica planirana je premijerna izvedba predstave za djecu ,,Talas hladnog vremena”, engleskog spisatelja Čarlsa Veja, u režiji Miroljuba Mijatovića i koprodukciji 24. međunarodne kulturne manifestacije ,,Zeničko proljeće” 2019. i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

U predstavi igraju glumice i glumac zeničkog glumačkog ansambla: Anđela Ilić, Ermina Nišić, Adna Hasanić i Adem Smailhodžić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

U nastavku umjetničke sezone zenički BNP već se priprema za nova gostovanja i festivalske izvedbe svojih predstava na scenama u Prijedoru, Doboju, Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu, Beogradu…

Podijelite članak
  • 5
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6