PREDSTAVLJAMO | Maida Tanović, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH

PREDSTAVLJAMO | Maida Tanović, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH


Rođena je 14.12.1980. godine u Zenici. Osnovnu školu i Prvu gimnaziju završila u Zenici. Magistrirala je na Odsjeku za politologiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Putem seminara, edukacija i obuka koje su organizovale domaće nevladine i vladine organizacije i institucije sticala je dodatna znanja i vještine iz oblasti javnih politika,civilnog društva, participacije građana u donošenju odluka,ravnopravnosti spolova, lokalne demokratije.

Do 2009.godine bila ja na projektnoj osnovi angažovana u vladinom i nevladinom sektoru.
Od 2009. godine članica je Socijaldemokratske partije BiH (SDP) a trenutno je članica Glavnog odbora.

Aktuelna je zastupnica osmog saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona izabrana na izborima 2018. godine.

Po broju diskusija, zastupničkih pitanja, inicijativa i podnesenih amandmana spada u grupu najaktivnih zastupnika u Skupštini.

Angažman u Skupštini dominantno je bio fokusiran na poboljšanju kvalitete života građana u oblastima pravosuđa, zdravstva, socijalne politike i obrazovanja. Majka je dvoje djece. Sa porodicom živi u Zenici.

Smatra da su izabrani zvaničnici servis građana a ne političlih partija ili interesnih grupa.

Na predstojećim Općim izborima 2022. godine kandidatkinja je Socijaldemokratske partije BiH na broju 2️⃣ za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH u izbornoj jedinici 405. 

“Ako budem izabrana i dalje ću biti Vaš glas, glas običnog čovjeka, nezaposlenih i svih poštenih građana Zeničko-dobojskog kantona, Federacije, Bosne i Hercegovine jer nije važno gdje ste sve dok ste zadovoljni smjerom koji idete i djelima koje ostavljate iza sebe.

Mandat u Parlamentu FBiH doživljavam kao alat za promjene. Promjene koje će vratiti dostojanstvo našem čovjeku.

Vi birajte posredne, hrabre, beskompromisne,  stručne zastupnike koji nisu na prodaju i koji rade isključivo u interesu Vas-građanki i građana kantona. Ljude cijenite po djelima a ne riječima❗️#dasvanedan

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica