Portal 072info

Predstavljena knjiga o Ivici Osimu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu održana je promocija knjige autora Marka Tomaša pod nazivom Ivica Osim: Utakmice života, biografija. Autor prati najveće pobjede i poraze čovjeka za kojeg kažu da nije obični trener.

Ivicu Osima zovu Strauss s Grbavice, Sensei, posljednji jugoslavenski predsjednik, fudbaler, trener, selektor. Imao je najteži zadatak na svijetu, donositi radost običnim ljudima. I u tome je uspijevao. Put nije bio lak, a o fudbalu danas kaže da više ide prema gladijatorstvu – sve je manje igre.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Knjiga je nastala na osnovu razgovora sa Ivanom i Amarom Osimom, ali i mnogim drugim izvorima. Predstavlja dragocjeno svjedočenje o simbolu jednog vremena, vremena drugačijih ljudi, u kojem se budućnost izmaštavala i stvarala, a koje je zauvijek nestalo.

“To su bili neki izazovi koji su mene činili neurotičnim”, kaže autor knjige Marko Tomaš.

Priča o čovjeku koji nakon 72 godine života, učestvovanja na Olimpijadi i Mundijalu, igračke karijere u Francuskoj i Holandiji, treniranja, izborništava, svjetske slave i moždanog udara – s jednakom strašću uspijeva život i svijet objasniti kroz najvažniju sporednu stvar na svijetu, objavljena je u ediciji Bosanski portreti Izdavačke kuće Vrijeme.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

federalna.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija