Portal 072info

Predstavnici noćnih klubova i kafana traže ukidanje zabrane rada

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstavnici noćnih klubova i kafana u Republici Srpskoj zahtijevaju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada, jer kako navode, nakon stabilizacije pandemije virusa kovid-19, sve države regiona ublažile su mjere zabrane kretanja i okupljanja.

Oni su podsjetili da su počeli sa radom kafići, restorani, tržni centri, kozmetički i frizerski saloni, kao i svi objekti ugostiteljskog i uslužnog sadržaja.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Kako navode, sa početkom juna sve države regiona, kao i neke evropske i svjetske države koje su najjače bile pogođene pandemijom korona virusa, poput Španije, Kine i nekih dijelova Italije, odobrile su rad noćnih klubova.

“Kada govorimo o BiH, Federacija BiH kao i Brčko distrikt, takođe se pridržavaju modela ostalih država, te je noćni život sada već u punoj snazi, dok je Republika Srpska jedini entitet u regionu koji i dalje drži najstrože mjere zabrane iako je u prethodnim mjesecima najmanji broj zaraženih bio baš ovdje”, podsjećaju predstavnici noćnih klubova i kafana.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Oni takođe ističu da je ovaj problem ujedinio je predstavnike svih noćnih klubova i kafana u Republici Srpskoj, od kojih je većina već sada na ivici egzistencije nakon više od tri mjeseca zabrane rada.

Kažu da porodice svih zaposlenih u klubovima kao i svi njihovi dobavljači i saradnici, trpe velike gubitke, dok stanovnici Republike Srpske masovno odlaze u Federaciju BiH , Hrvatsku ili Srbiju i tamo ostavljaju svoj novac, a kafići u Republici Srpskoj preuzimaju ulogu klubova, te se sada sve češće u njima organizuju dnevne žurke sa velikim brojem ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Stoga, predstavnici noćnih klubova i kafana apeluju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada.

Oni napominju da su ovu inicijativu podržali i svi predstavnici svečanih i svadbenih salona, koji takođe u ovom trenutku trpe nemjerljive gubitke nakon otkazivanja svih svadbi, proslava, seminara i konferencija koje su bile zakazane u ovom periodu, kao i svih svečanosti koje su bile planirane tokom ljeta, jer se ni ne pominje ublažavanje mjera.

Podijelite članak
  • 5
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Apel uglednog epidemiologa: Zaustavite agresive mjere, uništit ćete društvo!

DHA - Portal 072info

Niko ne mari za koronu: Stotine Prozoraka na slavlju poslije mise, zaigralo se i kolo

DHA - Portal 072info

Više od 46 miliona zaraženih koronavirusom

DHA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6