I prema Eurobasketu KŽK Čelik ubjedljivo najbolja ekipa u BIH

Podijelite vijest

Nakon što su košarkašice Čelika osovjile duplu krunu u ovoj sezoni, veliko priznanje za klub iz Zenice stiglo je i od Evropske košarkaške organizacije. Naime, na zvaničnom sajtu (www.eurobasket.com) objavljena su imena najboljih pojedinaca BH šampionata u sezoni koja je iza nas. Najbolju petorku lige Bosne i Hercegovine u protekloj sezoni čine: Jasmina Bigović (KŽK Čelik), Zvjezdana Gagić (KŽK Čelik), Amra Đapo (ŽKK Play off), Nikolina Džebo (ŽKK Play off) i Aida Kalušić (KŽK Čelik).

Igračica godine, kao i najbolja odbrambena igračica sezone je košarkašica Čelika Jasmina Bigović. Njena saigračica Aida Kalušić je je proglašena za najboljeg centra sezone, a potpuno očekivano šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman je proglašen za trenera sezone.

Svoje mjesto u rezervnim petorkama našle su i Aldijana Iriškić, Marina Džinić i Irma Rahmanović.

Mnogo potvrdnih primjera je bilo tokom sezone da je Uprava kluba učinila pravi potez pred početak šampionata kada se opredjelila da sastavi ekipu od domaćih najkvalitetnijih košarkašica, uz samo jednu igračicu sa strane, što je potvrđeno evo još jednom, ovoga puta od strane Evropske krovne kuće košarke.

Iako je više nego uspješna sezona završila, a igračice otišle na zasluženi odmor, to se ne odnosi na članove Uprave kluba. Menadžemnt kluba uveliko radi na stvaranju uslova za narednu takmičarsku sezonu. Zahvaljujući nesebičnom zalaganju svih članova kluba, rezultatski i organizaciono protekla sezone je bila uspješna, zbog toga je pred svima u klubu još veći izazov u sljedećoj sezoni.