Portal 072info

Premijer Galijašević traži energičnije postupanje inspekcije prema nelegalnim taksistima

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja taksista “Zenica-taxi” Zenica o aktuelnoj problematici nelegalnog taksi prijevoza u Zenici, a nakon mjera koje su u proteklom periodu poduzimale institucije Zeničko-dobojskog kantona.

“Trenutno stanje je puno bolje nego ranije i želimo da se održi ovaj nivo pritiska na nelegalne taksiste, sve dok ne dobijemo prave rezultate. Ovim putem se zahvaljujemo policiji, ali nismo zadovoljni radom inspekcije koja ne sprovodi zakone u punom kapacitetu”, kazao je Sabahudin Bajramović, predsjednik udruženja “Zenica-taxi”.

Premijer Galijašević najavio je da će održati sastanak sa nadležnom kantonalnom inspekcijom od koje će tražiti da budu energičniji u postupanju sa nelegalnim taksistima.

“Mi smo prije nekoliko mjeseci donijeli odluke koje su praktično unaprijedile rad udruženja taksista i taksi prijevoza i dogovorili da će nova Vlada krenuti sa izradom novog Zakona o taksi prijevozu koji će biti kompilacija sarajevskog i tuzlanskog modela. Očekujem da ćemo u skorije vrijeme imati smanjen broj ilegalnih taksista, a s druge strane da ćemo unaprijediti taksi službu”, kazao je premijer ZDK.

Predstavnici Udruženja “Zenica-taxi” uručili su premijeru Galijaševiću zahvalnicu za uložene napore na unapređenju rada taksi službe i ovog udruženja.

Podijelite članak
  • 137
    Shares