Premijer Pivić ugostio privrednike iz turske pokrajine Sakarija

Premijer Pivić ugostio privrednike iz turske pokrajine Sakarija

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić ugostio je delegaciju Udruženja privrednika pokrajine Sakarija (ASRIAD) iz Turske koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

Premijer Pivić je rekao da ZDK želi jačati privrednu saradnju s Turskom te da je ovaj kanton otvoren i spreman za investicije iz te prijateljske zemlje.

– BiH je kao država poželjna za investicije, jer ima dobre resurse i nizak porez na dobit. Naš kanton ima izrazito povoljan ambijent i razvijene poslovne zone, a Vlada ZDK-a želi da bude servis investitorima – rekao je premijer Pivić, dodajući da je kao premijer predvodio više delegacija koje su posjetile Tursku i ostvarile značajne kontakte s kompanijama i privrednim asocijacijama.

Pozvao je privrednike iz pokrajine Sakarija da nastupe na sajmu ZEPS, koji će se, nakon nekoliko godina pauze, održati u oktobru u Zenici.

Presjednik udruženja ASRIAD Ridvan Ulusal rekao je da delegaciju čine predstavnici sektora industrije koja je razvijena u ZDK-u, kao što su metalna i drvoprerađivačka, te da postoji želja i spremnost za povećanje obima trgovinske razmjene između sa BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica