PREMIJER SE OBRATIO: Razgovor sa premijerom bio je promovisanje njega i Vlade

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

IMG_3966

Nakon što su danas upriličeni protesti ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona, a na kojem je u jednom trenutku došlo i do fizičkog obračuna, protestantima se obratio i sam premijer Munib Huseinagić i to nakon što je blokiran saobraćaj na Bulevaru.

Prema mišljenju jednog od protestanata, profesora na Filozofskom fakultetu, Dženana Skelića razgovor sa premijerom bio je isključivo promovisanje njega i njegove Vlade, šta su to do sada uradili. Razočaravajuće je to što nisu ništa uradili, a volio bih da se sretnemo sa Vladom koja će sjediti 20 dana u kancelarijama dok ne riješe goruća pitanja, a ne da u 16.00 sati napuste svoje kancelarije.

Premijer se demonstrantima obratio slijedećim riječima:

“Moram priznati da se meni niko  ispred organizatora nije nije obratio sa zahtjevom da izađem, ali kada sam vidio da se nešto komeša izašao sam. Nikada neću bježati od suočavanja sa problemom, te da kažem šta mi radimo kao Vlada da popravimo stanje. Zahtjev da se nešto promijeni preko noći ili za 7 – 10 dana je zaista nerealno, aktivno radimo na određenim stvarima a koje bi za rezultat donijele bolje stanje” – kazao je premijer Vlade ZDK