Premijera filma “Južni vetar: Ubrzanje” u Sarajevu privukla brojne građane, ali i poznate ličnosti

42B8F027 FD41 4D64 A818 1ED41F2B6E3F
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Svečana premijera filma “Južni vetar: Ubrzanje” uz prisustvo filmske ekipe održana je večeras u CineStaru u Sarajevu.

Premijeri nastavka hit filma prisustvovale su brojne poznate ličnosti među kojima je i reper Jala Brat, kao i voditeljica Maja Miralem. Dolazak glavnih glumaca filma izazvao je veliku pažnju u Sarajevu, a brojni fanovi su se okupili ispred kina da dočekaju glumce. Djevojke su dovikivale ime srbijanskog glumca Miloša Bikovića te ga fotografirale, a on je spremno pozirao s njima.

“Južni vetar: Ubrzanje” je nastavak najgledanijeg regionalnog kino hita iz 2018. godine. Nakon filma je snimljena serija od 14 epizoda, a sad život glavnog lika Petra Maraša nastavlja tamo gdje je serija stala.

Miloš Biković i Miodrag Radonjić ponovo su u ulogama Maraša i Baće, a podršku im daje Car, kojeg glumi legendarni Miki Manojlović. Luka Grbić je u ulozi mlađeg Maraša, dok je vodeća ženska junakinja Jovana Stojiljković. Kako se film dijelom snimao i u Hrvatskoj, između ostalih ćemo u ovom dijelu gledati i Gorana Navojca, te Aleksandra Berčeka, Mariana Valeva, Zacharyja Baharova, Maka Marinova, Anastasiu Everall i mnoge druge.

Scenario potpisuju redatelj Miloš Avramović i Petar Mihajlović, dok su producenti filma Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić.