Portal 072info

Premijera predstave “Talas hladnog vremena“ u zeničkom BNP-u

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Povodom šeste premijerne izvedbe u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je upriličena konferencija za medije.

Najavljena je premijera predstave “Talas hladnog vremena” prema tekstu Čarlsa Veja, u režiji Miroljuba Mijatovića. Premijerna izvedba novog pozorišnog projekta za djecu će biti upriličena sutra u 18 sati na Maloj sceni “Žarko Mijatović”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Na konferenciji za medije su ovom prilikom govorili direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Hazim Begagić, reditelj predstave Miroljub Mijatović i glumice i glumac iz ansambla predstave Ermina Nišić, Anđela Ilić, Adna Hasanić i Adem Smailhodžić.

Direktor Begagić je istakao da se radi o 732. premijeri Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Begagić je kazao i da ova predstava na scenu donosi jednu novu, zanimljivu i uvijek aktuelnu temu. Ujedno, Begagić je naglasio da se radi o posljednjoj premijernoj izvedbi u okviru tekuće 69. umjetničke sezone BNP Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Reditelj predstave Miroljub Mijatović se zahvalio autorskoj ekipi predstave, kao i glumicama i glumcu iz ansambla predstave istaknuvši da se radi o njegovom 30. rediteljskom angažmanu na DOL sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Prema njegovim riječima, “Talas hladnog vremena” je dramski tekst o tišini koja je zavladala u selima. Na njegovim osnovama je građena ova predstava, predstava koja govori o kulturi, o potrebi za kretivnim u nama, korijenima i životu na selu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U predstavi djevojčica Holi i njen “imaginarni prijatelj” Tomos Trikmen kreću u akciju obnove seoske kulture. Njihova nastojanja i istrajnost u nakani, vratila su stanovnicima farme, naročito njenim mrzovoljnim vlasnicima izgubljenu komunikativnost i duhovno zdravlje.

Glumice i glumac iz ansambla predstave “Talas hladnog vremena” su se zahvalili na izuzetno lijepoj saradnji i kreativnom procesu. Pozvali su publiku da dođe na premijeru ili na neku od repriznih izvedbi predstave.

Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuju Mensur i Ena Begičević, a adaptaciju, režiju i izbor muzike Miroljub Mijatović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME