Preminulo četvero mladih iz iste sobe: “Gledali su kako prvog od njih trpaju u kesu i odnose”

1 21
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Direktorica bolnice u Batajnici, dr. Tatjana Adžić Vukičević, ispričala je za portal Nova.rs još jednu horor priču s kojom su se ljekari i medicinske sestre ove ustanove suočili proteklih dana.

Crvena zona Covid bolnice u Batajnici epicentar je nezamislivog užasa u kome se Srbija nalazi sedmicama. Dr. Tatjana Adžić Vukičević kazala je kako je preminulo pet pacijenata iz iste sobe.

– U jednoj sobi je nedavno bilo petoro mladih pacijenata. Nisu bili intubirani i gledali su kako prvog od njih trpaju u kesu i odnose. I onda sljedeći. Kroz nekoliko dana sljedeći. Četvoro mladih, od 21 do 26 godina, i naša laborantkinja iz Urgentnog centra koja je tu bila najstarija, imala je 44 godine. Svi su umrli – prisjeća se ljekarka.

ČITAJ JOŠ:  Bh. studenti na prestižnim univerzitetima: 70 budućih doktoranata i njihovi radovi u tri minute

Ona je podsjetila na još jednu tužnu priču iz ove bolnice – o bračnom paru koji je umro u isto danu.

– Prošle sedmice u jednom danu umrli su muž i žena. Oboje nevakcinisani. Ona 84. godište, on 76. Zamislite tu porodicu i to dijete koje je u jednoj noći ostalo bez oba roditelja zato što se nisu vakcinisali – kazala je dr. Adžić Vukičević na ivici suza.

GODISNJICA
MARKETING