Portal 072info

Preuzmite BESPLATNIH 50€ i zaradite na dionicama Amazona

Samo u posljednih godinu dana, tržišna vrijednost Amazona se skoro duplirala rastom sa 175 milijardi dolara na današnjih 338 milijardi.

Prema mišljenju Chamatha Palihapitiye, CEO-a Social Capital kompanije i jednog od bivših rukovodioca u Facebooku, Amazon bi u narednoj deceniji mogao više nego da duplira svoju vrijednost zahvaljujući njihovoj cloud platformi, Amazon Web Services (AWS).

FXLider svim čitaocima daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom dionica Amazona na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

AWS je postao najprofitabilniji dio poslovanja Amazona u proteklih godinu dana, ostvarujućioko 9% ukupnog prometa ali i 56% ukupnog operativnog profita u posljednjemkvartalu.

Operativni prihod ovog odsjeka u posljednja tri mjeseca porastao je 211% na 604 miliona dolara i time doprinjeo ukupnom neto profitu od 513 miliona dolara. Poređenja radi, prije samo godinu dana kompanija je ostvarila gubitak od 57 miliona dolara. Ukoliko AWS nastavi na ovajnačin da povećava profit Amazona,  postaće ozbiljna prijetnja svojim cloud rivalima.

Prošle nedjelje cijena akcija Amazona porasla je 1.8% nakonšto je ovaj gigant online trgovine uveo novu video uslugu sličnu Alphabeth-ovom Youtube-u.

Od utorka prošle nedjelje vlasnici naloga u mogućnosti su da koriste uslugu Video Direct Service. Ovom uslugom korisnici će biti u mogućnosti da postavljaju video klipove besplatno ukoliko su pretplatnici Amazon Prime paketa, dok će zarađivati kroz procenat od naplate oglasa.

Sa druge strane Amazon je u međuvremenu postao i dominantan na tržištu maloprodaje nakon što su njegovi najveći rivali, Target i Macy's, objavili razočaravajuće rezultate za prvi kvartal ove godine.

Snaga Amazona se može vidjeti na mnogim poljima, kao što su impresivan rast zarade po akciji, rast neto prihoda i zarade.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

vijesti.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box