PRIČA IZ ZENICE: Djevojčica (12) u hodniku čekala dva sata da je doktor pregleda?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Portal Crna-Hronika objavio je priču iz zeničke Kantonalne bolnice u kojoj je 12-godišnja djevojčica Adela navodno čekala puna dva sata kako bi je pregledali ljekari ove ustanove, tvrdi ovaj portal.

“Ne znam šta da vam kažem. Stomak je zabolio, dobila jake bolove i temperaturu preko 39 stepeni. Da bi povadili sve nalaze i čekali doktora preko dva sata, dijete je ležalo na onoj klupi.

Ovdje je problem samo što niko nije imao sluha za nju, da kaže da je unesem na neki krevet. Tri slobodna kreveta su bila u prijemnoj sali, nigdje nikog od pacijenata odnosno da su kreveti zauzeti. A ona je morala ležati na ovoj drvenoj klupi”

ČITAJ JOŠ:  Muftija Dizdarević u Carevoj džamiji: Ramazan je vrijeme promjene

“Ležala je sigurno sat i po, da bi Zehra kojoj se zahvaljujem, nazvala nekog i tek tad je sestra uvela dijete sa temperaturom od 39 stepeni i dala joj analgin, a doktor došao kroz dva sata bio u operacionoj sali tako kažu.”

Kada ju je primio, doktor je bio sasvim korektan i u redu sa te njegove strane, ali mi nije jasno i dalje zašto je osoblje dozvolilo da dijete leži na klupi dva sata.

Jasno mi je da je doktor imao hitnu operaciju koja se odužila, ali tužni je gledati svoje dijete u bolovima kako leži na nekoj drvenoj, staroj i hladnoj klupi – izjavio je njen otac Elvudin Topalović za portal Crna-Hronika.

Fotografija iz Kantonalne bolnice u Zenici izavala je lavinu komentara na društvenim mrežama, a prenijeli su ih brojni portali:

ČITAJ JOŠ:  Vlada ZDK usvojila Finansijski plan ZZO ZDK: Povećana sredstva za esencijalnu listu lijekova, ortopedska pomagala i banjsko liječenje

Tužno i jadno, želim djevojčici da brzo ozdravi , duša moja.

To je kod nas normalno ako nemaš vezu, kesu ili kovertu možeš umrijeti…. Ljekari su izgubili kodeks samo ganjaju interes😡😡😡

I onda kažu zašto odlazi ovaj narod iz BiH.

Ista priča i u Srbiji kad se čovek javi u hitnoj službi, ladno možeš da umreš dok se reše da te pogledaju, nekad i zakasne dešava se😭😀

Jel vam sad jasno zašto mladi odlaze iz BiH…ne odlazi niko što nema šta jest već odlaze zbog sistema ove države, jer da je ova djevojčica slučajno babina kćerka ili nekog političara oko nje bi bilo hiljadu doktora a ovako je samo jedna obična djevojčica običnog građanina ove banana države zato je u takvoj situaciji kakvoj nažalost jest…..

ČITAJ JOŠ:  Mladi u Tešnju uspješnim biznisima i hobijima žele pokazati da se isplati ostati u BiH

Žalosno što sve preko štele al hajde to štela ovo ono al nem ogu razumit kako neko može da ne primi na pregled i da pomoć poput ove curice. Doktori ko politicari ni srca nit duše

Jarane ni ovamo u u Sloveniji nije ništa bolje.. Čak bi i noćio da dođeš na red.. Otići doktoru. Bolje da se raniš…a Eu.. Nešta nešta. Naši su zlatni. Vjeruj…

Portal 072info istražiti će ove navode, a budući da je danas nedjelja, zvaničan komentar iz zeničke bolnice bit će moguće dobiti sutra.

GODISNJICA
MARKETING